70 نکته راهنمای خرید آرد و پودر خوراکی ، فرق آرد نول با آرد کامل چیه؟
به گزارش مجله وتورلد، وقتی پای خرید آرد یا پودر خوراکی وسط میاد، خیلیا فقط به قیمت یا برند نگاه می کنن، در حالی که تفاوت های ریز و مهمی هست که می تونه کیفیت پخت و طعم نهایی غذاها و خوراکی ها رو کاملاً تغییر بده. از آرد گندم سنتی گرفته تا پودر شیر خشک صنعتی، هر کدوم ویژگی هایی دارن که باید با دقت آنالیز بشن. این مقاله از در رو به راهنمای خرید آرد و پودر خوراکی اختصاص دادیم تا به شما یاری کنه این محصولات رو با چشم باز انتخاب کنین، نه فقط بر اساس تبلیغ یا ظاهر بسته بندی. پس می ریم سراغ آنالیز انواع آرد و پودر، نکات مهم موقع خرید و چیزایی که معمولاً از چشم خریدار پنهون می مونه.

انواع آرد
آرد فقط یه پودر سفید نیست که برای نون یا شیرینی استفاده بشه، هر نوعش یه کارایی خاص داره و توی بافت، طعم و حتی ارزش تغذیه ای غذا تأثیر می ذاره. در ادامه انواع آرد و ویژگی ها و کاربردشون رو به شما معرفی می کنیم:
شما می تونین انواع رو به صورت خرید و اینترنتی از فروشگاه های خریداری کنین.
1- آرد گندم سفید (نول)
این آرد از بخش مرکزی دانه گندم تهیه می شه و سبوس و جوانه اون جدا شده ان، به همین دلیل رنگش روشن و بافتش لطیفه. آرد نول برای شیرینی پزی، کیک های سبک و خمیرهایی که احتیاج به کشسانی کم و بافت نرم دارن، انتخاب ایده آلیه. چون این آرد، گلوتن میانهی داره، باعث می شه خمیر، راحت تر فرم بگیره و پف کنه، بدون اینکه سنگین بشه.
2- آرد سبوس دار
برخلاف آرد نول، این آرد شامل سبوس و گاهی جوانه گندم هم هست که باعث می شه رنگش تیره تر و طعمش غنی تر باشه. فیبر بالای آرد سبوس دار برای دستگاه گوارش مفیده و توی تهیه نان های سنتی، رژیمی یا روستایی خیلی کاربرد داره. البته چون سبوس جذب رطوبت رو بالا می بره، خمیر با این آرد احتیاج به آب بیشتر و زمان استراحت طولانی تری داره.
3- آرد کامل
آرد کامل همون آردیه که هیچ بخشی از دانه گندم ازش جدا نشده، یعنی سبوس، جوانه و آندوسپرم همه با هم آسیاب شدن. این آرد طعم قوی تری داره و توی پخت نان های مغذی یا محصولات سلامت محور استفاده می شه. بافت نهایی غذای تهیه شده با این آرد معمولاً سنگین تره، ولی ارزش تغذیه ای بالاتری داره و برای کسایی که دنبال غذای کامل تر هستن، گزینه مناسبیه.
4- آرد جو
جو طبع سردی داره و آردش معمولاً برای سوپ ها، آش ها یا نان های سنتی مثل نان جو استفاده می شه. آرد جو چون گلوتن کمی داره، برای خمیرهایی که احتیاج به کشسانی دارن، مناسب نیست، ولی توی غذاهایی که بافت نرم و طعم خاص می خوان، عالی عمل می کنه. آرد جو بعلاوه برای رژیم های خاص یا افراد دیابتی توصیه می شه.
5- آرد ذرت
این آرد از دانه ذرت تهیه می شه و کاملاً بدون گلوتنه، پس برای افراد حساس به گلوتن یا مبتلا به سلیاک گزینه امنیه. رنگ زرد و طعم خاصش باعث می شه توی نان ذرت، کوکو یا غلیظ کردن خورش ها استفاده بشه. البته چون خاصیت چسبندگی نداره، معمولاً با آردهای دیگه ترکیب می شه تا بافت بهتری بده.
6- آرد برنج
آرد برنج سبک و لطیفه و توی شیرینی های آسیایی، دسرهای سنتی یا غذاهای رژیمی کاربرد زیادی داره. چون گلوتن نداره، برای کسایی که دنبال بافت شکننده یا رژیم بدون گلوتن هستن، انتخاب خوبیه. این آرد معمولاً توی ترکیب با آردهای دیگه استفاده می شه تا هم طعم ملایمی بده، هم بافت نهایی کنترل بشه.
7- آرد بادام و نارگیل
این دو آرد از مغز بادام و گوشت نارگیل خشک شده تهیه می شن و توی رژیم های کم کربوهیدرات یا کتوژنیک خیلی محبوبن. آرد بادام بافت مرطوب و طعم ملایمی داره، در حالی که آرد نارگیل جذب رطوبتش بالاست و طعمش قوی تره. چون هیچ کدوم گلوتن ندارن، برای پخت نان یا کیک باید با تخم مرغ یا پودرهای چسبنده ترکیب بشن تا ساختار حفظ بشه.
8- آرد نخود یا عدس
این آردها از حبوبات خشک شده تهیه می شن و پروتئین بالایی دارن، برای غذاهای گیاهی یا رژیم های خاص خیلی مناسبن. طعمشون نسبتاً قویه و توی تهیه انواع کوکو، پنکیک یا ترکیب با آردهای دیگه برای افزایش ارزش تغذیه ای استفاده می شن. چون این آردها خاصیت چسبندگی کمی دارن، معمولاً به عنوان مکمل در دستورها به کار می رن.
9- آرد سمولینا
آرد سمولینا از گندم دوروم تهیه می شه و دانه های زبری داره. بیشتر برای تهیه پاستا، ماکارونی و بعضی نان های حجیم استفاده می شه. رنگ آرد سمولینا، زرد کمرنگه و پروتئین بالایی داره که باعث می شه خمیرش کشسان تر و مقاوم تر باشه.
10- آرد چاودار (روگن)
آرد چاودار از دانه چاودار تهیه می شه و رنگش تیره تره. طعمش کمی تلخ و خاکیه و برای نان های اروپایی مثل نان سیاه یا نان خمیرترش خیلی محبوبه. این آرد فیبر و مواد معدنی بالایی داره، ولی چون گلوتنش کمتره، معمولاً با آرد گندم ترکیب می شه.
11- آرد جودوسر (یولاف)
این آرد از دانه های جودوسر تهیه می شه و فاقد گلوتنه، ولی پروتئین و فیبر بالایی داره. آرد جو دو سر برای تهیه نان های رژیمی، پنکیک یا ترکیب با آردهای دیگه در غذاهای بدون گلوتن استفاده می شه. طعمش ملایمه و بافت نرمی به غذا می ده.
12- آرد سیب زمینی
آرد سیب زمینی از سیب زمینی خشک شده تهیه می شه و خاصیت جذب رطوبت بالایی داره. بعلاوه توی شیرینی های بدون گلوتن، سس ها یا غلیظ کردن سوپ ها کاربرد داره. طعمش خنثیه و معمولاً به عنوان مکمل استفاده می شه.
13- آرد سویا
آردی که از سویا گرفته میشه، در اصل دارای پروتئین بالا، با طعم خاص و کمی تلخه. این آرد برای محصولات رژیمی، گیاهخواری یا ترکیب با آردهای دیگه برای افزایش ارزش تغذیه ای استفاده می شه. چون آرد سویا چربی داره، توی پخت باید دقت بشه تا بافت نهایی سنگین نشه.
14- آرد سوخاری
آرد سوخاری معمولاً از آرد گندم تهیه می شه و بافتی نرم و پودری داره. این نوع بیشتر برای غذاهایی استفاده می شه که احتیاج به پوشش سبک تری دارن، مثل ، یا ناگت های خانگی. بعضی وقتا به این آرد ادویه هم اضافه می کنن تا طعم دار بشه. آرد سوخاری باعث می شه سطح غذا کمی ترد بشه ولی ظاهرش خیلی حجیم نمی شه.
بیشتر بخوانید:
انواع پودر خوراکی
پودرهای خوراکی، مواد غذایی خشک شده ای هستن که به صورت پودر در میان تا ماندگاری، حمل ونقل و مصرفشون راحت تر بشه. این پودرها از لبنیات، میوه، سبزی، مغزها یا حتی پروتئین های خاص تهیه میشن و توی آشپزی، نوشیدنی سازی یا فراوری صنعتی کاربرد دارن. انواع پودرهای خوراکی شامل موارد زیر میشن:
1- نشاسته
نشاسته یه پودر سفید و نرمه که از منابعی مثل گندم، ذرت، سیب زمینی یا برنج استخراج می شه. خاصیت اصلیش غلیظ کنندگی و ژله ای شدنه، به همین دلیل توی تهیه ، ، دسرهای سرد یا حتی بعضی شیرینی ها کاربرد داره. نشاسته ذرت رایج ترین نوعشه و جذب رطوبت بالایی داره، در حالی که نشاسته گندم توی شیرینی پزی سنتی بیشتر استفاده می شه.
2- پودر شیر خشک
پودر شیر خشک از تبخیر رطوبت شیر تازه به دست میاد و یکی از پرکاربردترین پودرهای خوراکیه، چه برای نوشیدنی های فوری، چه برای تقویت خمیر شیرینی یا دسرهای کرمی. نوع کاملش چربی داره و طعم غنی تری می ده، در حالی که نوع بدون چربی برای رژیم های خاص یا محصولات سبک تر استفاده می شه.
3- پودر گوجه فرنگی
پودر گوجه از خشک کردن و آسیاب گوجه فرنگی تازه تهیه می شه و یه چاشنی سبک، خوش طعم و پرکاربرده که جایگزین خوبی برای رب یا آب گوجه فرنگی محسوب می شه. رنگ و طعم طبیعی گوجه رو حفظ می کنه و توی غذاهایی مثل ، ، ، یا سس های فوری استفاده می شه. این پودر چون وزن و حجم کمی داره، برای نگهداری طولانی مدت عالیه و توی فصل هایی که گوجه تازه طعم خوبی نداره، یه انتخاب هوشمندانه ست.
بیشتر بخوانید:
4- پودر پنیر
این پودر از خشک کردن پنیر واقعی تهیه می شه و توی سس ها، پاستا، اسنک های صنعتی یا حتی استفاده می شه. طعمش قوی و شور و گاهی تندتره، پس باید با دقت در ترکیب غذاها به کار بره. بعضی برندها از پنیر طبیعی استفاده می کنن، بعضی دیگه از ترکیبات طعم دهنده و چربی گیاهی.
5- پودر ماست یا دوغ
این پودرها بیشتر توی صنایع غذایی کاربرد دارن، ولی توی آشپزی خانگی هم می تونن برای تهیه سوپ های فوری، سس های سرد یا ترکیب با ادویه جات استفاده بشن. طعمشون ترش و سبک تر از ماست تازه ست و معمولاً با نمک یا مواد نگهدارنده ترکیب می شن.
6- پودر پروتئین وی
پروتئین وی از آب پنیر، جداشده و جذب سریعی داره، برای ورزشکارها یا کسایی که دنبال عضله سازی هستن، این پودر خیلی محبوبه. طعمش معمولاً خنثی یا شیرین شده ست و توی تهیه ، یا حتی ترکیب با شیر خشک استفاده می شه. نوع ایزوله ش چربی و لاکتوز کمتری داره، در حالی که نوع کنسانتره ش کامل تره ولی سنگین تر.
7- پودر پروتئین گیاهی (سویا، نخود، برنج)
این پودرها برای گیاهخوارها یا کسایی که به لاکتوز حساسیت دارن عالی ان. پروتئین سویا جذب خوبی داره ولی طعمش خاصه، در حالی که پروتئین نخود یا برنج ملایم ترن. پودرهای پروتئین توی پخت نان، پنکیک یا ترکیب با آردهای رژیمی استفاده و معمولاً با فیبر یا ویتامین های اضافه شده عرضه می شن.
8- پودر کاکائو
پودر کاکائو تلخ یا شیرین، یکی از پایه های شیرینی پزی و نوشیدنی های گرم و سرده. نوع طبیعی این پودر، رنگ روشن تری داره و اسیدی تره، در حالی که نوع فرآوری شده ش (Dutch Process) رنگ تیره تر و طعم ملایم تری داره. پودر کاکائو برای تهیه کیک، شکلات داغ یا ترکیب با قهوه فوری عالیه و باید به درصد چربی و نوع فرآوریش توجه کرد.
بیشتر بخوانید:
9- پودر قهوه فوری
این پودر از عصاره قهوه تهیه شده و برای تهیه نوشیدنی های سریع، دسرهای قهوه ای یا حتی طعم دهی به کیک کاربرد داره. نوع اسپری درای (خشک کردن پاششی) کیفیت بالاتری داره و طعمش نزدیک تر به قهوه دم نموده ست، در حالی که نوع ارزون تر ممکنه تلخی یا اسیدیته بیشتری داشته باشه.
10- پودر میوه خشک (موز، توت فرنگی، سیب)
این پودرها از میوه های خشک شده تهیه می شن و توی اسموتی، کیک، ماست یا غلات صبحانه استفاده می شن. طعم طبیعی و رنگ جذابی دارن، ولی باید مراقب افزودنی ها مثل شکر یا رنگ مصنوعی بود. نوع خالصش پودر میوه خشک معمولاً گرون تره ولی ارزش تغذیه ای بالاتری داره.
11- پودر دسر
پودر دسر ترکیبی آماده از مواد خشک مثل شکر، نشاسته، طعم دهنده و گاهی ژلاتینه که با اضافه کردن شیر یا آب، به راحتی تبدیل به دسرهایی مثل پودینگ، ژله یا کرم کارامل می شه. این پودرها برای تهیه سریع، کم زحمت و خوش ظاهر دسرهای خانگی یا کافی شاپی کاربرد دارن.
بیشتر بخوانید:
12- پودر نارگیل
پودر نارگیل از گوشت نارگیل خشک شده تهیه می شه و توی شیرینی، حلوا یا ترکیب با آردهای رژیمی استفاده می شه. جذب رطوبتش بالاست، پس توی دستورها باید میزان مایعات رو تنظیم کرد. طعم پودر نارگیل قویه و بافت دهی خوبی داره، مخصوصاً توی کیک های بدون گلوتن یا رژیمی.
بیشتر بخوانید:
13- پودر تخم مرغ
پودر تخم مرغ از خشک کردن سفیده یا زرده تخم مرغ تهیه می شه و توی صنایع غذایی، شیرینی پزی صنعتی یا رژیم های خاص استفاده می شه. این پودر برای افزایش پروتئین، ایجاد بافت یا جایگزینی تخم مرغ تازه در دستورهای حساس کاربرد داره.
14- پودر بادام
پودر بادام از مغز بادام آسیاب شده تهیه می شه و توی شیرینی پزی، پنکیک یا ترکیب با آردهای دیگه برای رژیم های کم کربوهیدرات استفاده می شه. این پودر بافت مرطوب و طعم ملایمی داره و چون چربی بالایی داره، باعث لطافت و غنی شدن غذا می شه.
15- پودر ژلاتین
پودر ژلاتین از کلاژن حیوانی تهیه می شه و خاصیت ژله ای داره. توی دسرهای سرد، مارمالاد، پاستیل یا حتی مکمل های زیبایی برای پوست و مو استفاده می شه. نوع گیاهی ش (مثل آگار آگار) هم هست که برای رژیم های وگان مناسبه.
16- پودر نوشیدنی فوری
پودر های نوشیدنی شامل پودر شربت پرتقال، لیمو یا نوشیدنی های انرژی زا میشن که با آب ترکیب می شن و طعم و رنگ جذابی دارن. این پودرها معمولاً شامل شکر، اسید سیتریک، رنگ خوراکی و طعم دهنده ان، برای مصرف خانگی یا کافه ای مناسبن ولی باید به ترکیبات مصنوعی شون دقت کرد.
17- پودر نمک دریایی یا نمک صورتی
این پودرها علاوه بر طعم دهی، مواد معدنی خاصی دارن که توی رژیم های طبیعی یا غذاهای سلامت محور استفاده می شن. نمک صورتی هیمالیا مثلاً حاوی پتاسیم و منیزیمه و رنگ خاصی به غذا می ده.
18- پودر سوخاری
پودر سوخاری از نان خشک و آسیاب شده تهیه می شه و بافتی درشت تر و زبرتر از آرد سوخاری داره. این پودر برای غذاهایی مثل ، یا مناسب تره چون یه لایه ضخیم و ترد روی غذا ایجاد می کنه. معمولاً رنگش طلاییه و بعد از سرخ شدن ظاهر جذابی به غذا می ده. بعضی برندها پودر سوخاری رو با ادویه یا سبزی خشک هم ترکیب می کنن.
بیشتر بخوانید:
راهنمای خرید آرد و پودر خوراکی
برای اینکه از بین انواع آرد و پودر خوراکی، باکیفیت ترین شون رو انتخاب و خریداری کنین، باید قبل از خرید به بعضی نکات دقت کنین. ما این نکات رو در ادامه به شما خواهیم گفت:
1- توجه به برچسب روی آرد و پودر خوراکی
برچسب روی این محصولات رو به طور دقیق بخونین. ترکیبات، درصد پروتئین، فیبر، قند و نوع افزودنی ها معین می کنه که محصول چقدر سالم و مناسب احتیاجتون هست. اگه حساسیت غذایی دارین، دنبال عبارت هایی مثل بدون گلوتن یا فاقد لاکتوز باشین.
2- نوع فرآوری آرد و پودر خوراکی
این محصولات ممکنه خام، بو داده، فوری یا اسپری درای شده باشن. نوع فرآوری روی طعم، بافت و زمان آماده سازی تأثیر می ذاره، مثلاً پودر فوری سریع تر حل می شه ولی ممکنه طعم طبیعی کمتری داشته باشه.
3- توجه به تاریخ فراوری و انقضا
پودرها چون خشک ان، ماندگاری بالایی دارن ولی تاریخ فراوری و انقضا همچنان مهمه، به خصوص برای پودرهای لبنی، پروتئینی یا ادویه ها که با گذشت زمان کیفیت و طعمشون افت می کنه.
4- نوع بسته بندی آرد و پودر خوراکی
بنا بر راهنمای خرید آرد و پودر خوراکی بسته بندی این محصولات باید ضد رطوبت، مات و ترجیحاً قابل بازیافت باشه. بسته های شفاف ممکنه نور و هوا رو عبور بدن و باعث کاهش کیفیت بشن، مخصوصاً برای پودرهایی مثل کاکائو یا شیر خشک.
5- تناسب پودرهای خوراکی و آرد با احتیاج مصرف کننده
قبل از خرید آرد و پودر خوراکی، معین کنین که دنبال چی هستین، پودرهای رژیمی، صنعتی، خانگی یا مخصوص حساسیت غذایی. مثلاً برای رژیم کتو، آرد بادام مناسبه ولی برای نان سنتی، آرد سبوس دار بهتر جواب می ده.
6- مقایسه برندها و قیمت ها
بر اساس راهنمای خرید آرد و پودر خوراکی، برندهای مختلف کیفیت، کشور فراوریکننده و نوع بسته بندی متفاوتی دارن. ارزون ترین گزینه همواره برترین نیست، گاهی یه برند معتبر با قیمت کمی بالاتر، ارزش تغذیه ای و طعم بهتری ارائه می ده.
7- آنالیز خلوص و افزودنی های آرد و پودر خوراکی
بعضی پودرها مثل شیر خشک یا کاکائو ممکنه حاوی شیرین کننده های مصنوعی، رنگ خوراکی یا مواد نگهدارنده باشن. اگه دنبال محصول طبیعی یا رژیمی هستین، حتماً فهرست ترکیبات رو چک کنین و از خرید پودرهای با افزودنی زیاد خودداری کنین.
8- نوع آسیاب و بافت پودر
بنا بر راهنمای خرید آرد و پودر خوراکی، بافت پودر (دانه ریز، میانه یا درشت) روی کاربردش تأثیر می ذاره. مثلاً آرد سوخاری دانه درشت برای پوشش دهی بهتره، ولی نوع پودریش برای ترکیب در مواد غذایی مناسب تره. پودرهای نرم تر معمولاً راحت تر حل می شن.
9- طعم و رایحه طبیعی آرد و پودر خوراکی
پودرهایی مثل بادام، نارگیل یا قهوه باید رایحه طبیعی و تازه داشته باشن. بنا بر راهنمای خرید آرد و پودر خوراکی اگه بوی کهنگی، تلخی یا مصنوعی بدن، احتمالاً کیفیت پایینی دارن یا مدت زیادی از فراوریشون گذشته.
10- حساسیت های غذایی و رژیم ها
اگه رژیم خاصی دارین (مثل کتو، وگان، بدون گلوتن)، باید مطمئن باشین که پودر مورد نظر با شرایط سلامتی تون سازگاره. بعضی پودرها ممکنه گلوتن یا لاکتوز داشته باشن حتی اگه روی بسته اش نوشته نشده باشه، پس برند معتبر انتخاب کنین.
11- دستور مصرف و میزان توصیه شده
روی بسته بندی بعضی پودرها مثل پروتئین یا دسر، میزان مصرف روزانه یا طریقه آماده سازی نوشته شده. رعایت این میزانها باعث می شه هم طعم بهتری بگیرین، هم از مصرف بیش ازحد جلوگیری بشه.
12- توجه به منبع فراوری و کشور سازنده
بعضی پودرها مثل کاکائو، قهوه یا پروتئین وی، بسته به کشور فراوریکننده کیفیت متفاوتی دارن. مثلاً کاکائوی آفریقایی طعم قوی تری داره، در حالی که نوع آمریکای جنوبی ملایم تره.
13- نوع بسته بندی وکیوم یا نیتروژن دار پودر خوراکی
بر اساس راهنمای خرید آرد و پودر خوراکی، پودرهایی که با وکیوم یا تزریق نیتروژن بسته بندی می شن، ماندگاری و طعم بهتری دارن چون اکسیژن حذف شده و اکسید شدن چربی ها به حداقل می رسه.
14- قابلیت حل شدن پودرها در مایعات سرد یا گرم
بعضی پودرها فقط در آب جوش یا شیر گرم حل می شن، در حالی که نوع فوری شون توی مایعات سرد هم قابل استفاده ان. این ویژگی برای نوشیدنی های ورزشی یا دسرهای سرد خیلی مهمه.
15- میزان جذب رطوبت در دستور پخت
پودرهایی مثل نارگیل یا نشاسته جذب رطوبت بالایی دارن و ممکنه بافت غذا رو تغییر بدن. بهتره قبل از استفاده، میزان مایعات دستور رو متناسب با نوع پودر تنظیم کنین.
16- توجه به طعم دهنده های مصنوعی یا طبیعی
بعضی پودرها با طعم دهنده های مصنوعی مثل وانیل یا توت فرنگی عرضه می شن که ممکنه برای بعضی رژیم ها یا بچه ها مناسب نباشن. نوع طبیعی این طعم دهنده ها گرون تره ولی سالم تر و خوش طعم تره.
17- قابلیت استفاده چندمنظوره
بعضی پودرها مثل پودر شیر خشک یا نشاسته هم در نوشیدنی، هم در دسر و هم در غذا قابل استفاده ان. بنا بر راهنمای خرید آرد و پودر خوراکی، انتخاب پودرهای چندکاره باعث صرفه جویی در هزینه و فضای نگهداری می شه.
معرفی برندهای معتبر آرد و پودر خوراکی
در زمینه فراوری و عرضه انواع آرد و پودر خوراکی، بعضی کارخانه ها و شرکت ها، سابقه طولانی و برند شناخته شده ای دارند. بعضی برندهای معتبر آرد و پودر خوراکی شامل موارد زیر می شوند:
برندهای معتبر ایرانی
1- زر ماکارون
یکی از بزرگ ترین فراوریکنندگان آرد در ایران با ظرفیت بالا و خطوط پیشرفته فراوری. علاوه بر ماکارونی، انواع آردهای نول، خبازی و صنعتی رو هم عرضه می کنه.
2- آرد اطهر
کارخانه ای تخصصی با بیش از 30 نوع آرد مختلف، از جمله آرد گندم، جو، ذرت و آردهای اصلاح شده. کیفیت بالا و تکنولوژی مدرن باعث شده در بازار داخلی و صادراتی پیروز باشه.
3- صنایع غذایی گلها
گلها، علاوه بر ادویه و خشکبار، در زمینه فراوری آرد، پودر کیک، ژله و نشاسته هم فعال و معتبره. تنوع بالا و رعایت استانداردهای دنیای از ویژگی های این برند محسوب می شه.
4- ترخینه
ترخینه یه برند قدیمی و خوش نام در فراوری آرد و محصولات غلاته. کیفیت بالا و تنوع محصول باعث شده در بازار ایران جایگاه ویژه ای داشته باشه.
5- صنایع نشاسته الوند
نشاسته الوند، تخصصی ترین فراوریکننده نشاسته سیب زمینی، نشاسته گندم، گلوتن و استابلایزر در ایرانه. ضمناً محصولاتش در صنایع غذایی و دارویی هم کاربرد دارن.
بیشتر بخوانید:
برندهای معتبر دنیای
King Arthur Flour (آمریکا)
یکی از قدیمی ترین برندهای آرد در دنیا، معروف به کیفیت بالا و تنوع آردهای تخصصی برای نان، شیرینی و پخت خانگی.
Bobs Red Mill (آمریکا)
برند محبوب در زمینه آردهای بدون گلوتن، پودرهای رژیمی و محصولات طبیعی. مناسب برای گیاه خواران و رژیم های خاص.
Caputo (ایتالیا)
فراوریکننده آردهای مخصوص پیتزا، نان ایتالیایی و شیرینی های سنتی. کیفیت بالا و معروفیت دنیای در بین آشپزهای حرفه ای.
Nestlé و Danone
در زمینه پودرهای خوراکی مثل شیر خشک، پودر دسر و مکمل های غذایی فعالیت گسترده ای دارن و در بازار دنیای پیشرو هستن.
نکات نگهداری انواع آرد و پورد خوراکی
- در جای خشک و خنک نگهداری بشن تا از کپک زدگی و فساد اون ها جلوگیری بشه.
- بسته آرد و پودر خوراکی رو بعد از باز شدن در ظرف دربسته و غیرشفاف بریزین تا کیفیت اون ها حفظ بشه.
- از قرار دادن آرد و پودر خوراکی در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنین.
- نگهداری از آرد و پودرهای خوراکی در یخچال توصیه نمی شه، مگر برای پودرهای چرب یا حساس.
- همواره با قاشق خشک و تمیز آرد و پودرهای خوراکی رو بردارین.
- از تماس پودر خوراکی و آرد با بخار یا رطوبت محیط آشپزخانه جلوگیری کنین.
- تاریخ فراوری و انقضای آرد و پودرهای خوراکی را به صورت دوره ای آنالیز کنین.
- پودرهای معطر را جدا از مواد بی بو نگهداری کنین تا بو منتقل نشه.
- بسته های بزرگ آرد و پودرهای خوراکی رو به بخش های کوچک تر تقسیم کنین تا مصرف راحت تر و تازه تر باشه.
- در صورت تغییر رنگ، بو یا بافت، از مصرف آرد و پودرهای خوراکی خودداری کنین.
سوالات متداول در راهنمای خرید آرد و پودر خوراکی
1- چطور بفهمیم یه پودر خوراکی فاسد شده؟
تغییر رنگ، بوی تند یا غیرطبیعی، گلوله شدن یا کپک زدگی نشونه فساد محصوله. در این صورت از مصرفش خودداری کنین.
2- آیا آردهای بدون گلوتن برای همه مناسب اند؟
نه، آردهای بدون گلوتن مثل آرد بادام یا برنج برای افراد مبتلا به سلیاک یا حساس به گلوتن ضروری ان، ولی برای بقیه افراد فقط در صورت احتیاج رژیمی، توصیه می شن.
3- فرق آرد نول با آرد کامل چیه؟
آرد نول سفید و تصفیه شده و مناسب شیرینی پزیه؛ ولی آرد کامل سبوس دار و مغذی تر و مناسب نان های سنتی و رژیمیه.
4- چطور بفهمیم یه پودر خوراکی طبیعی و باکیفیته؟
برچسب محصول رو آنالیز کنین، نباید حاوی رنگ مصنوعی، طعم دهنده شیمیایی یا نگهدارنده های زیاد باشه. رایحه طبیعی و بافت یکنواخت هم نشونه خوبیه.
منبع: افق کوروش