طرز تهیه اسموتی و دسر با دانه چیا؛ مناسب صبحانه یا میان وعده
به گزارش مجله وتورلد، اگر در پی یک راه حل ساده، سالم، خوشمزه و در عین حال متفاوت برای گنجاندن دانه چیا در رژیم غذایی خود هستید، تهیه انواع اسموتی و دسر با دانه چیا می تواند انتخابی هوشمندانه برای شما باشد. دانه چیا سرشار از فیبر، امگا 3 و پروتئین گیاهی است و با ترکیب آن با انواع میوه ها، سبزیجات و دانه ها می توان میان وعده هایی مغذی و دلپذیر تهیه کرد.

در ادامه این مطلب، چهار طرز تهیه اسموتی و دسر با دانه چیا را خواهید خواند که طعمی لذت بخش و بافتی مجذوب نماینده دارند. بعلاوه اگر دوست دارید صبحانه لی لذیذ با دانه چیا میل کنید، طرز تهیه اوتمیل یخچالی را مطالعه کنید.
اسموتی توت فرنگی و گیلاس با دانه چیا
نوشیدن یک اسموتی خوش طعم، مقوی و سریع انتخابی مجذوب نماینده برای آغاز یک روز طولانیست، مخصوصا اگر این اسموتی ترکیبی از گیلاس، توت فرنگی و بلوبری باشد. بافت خامه ای و طعم طبیعی انواع میوه های تابستانی در کنار ماست یونانی، تجربه ای دلچسب و پرانرژی را برای صبحانه یا میان وعده فراهم می نماید.
افزودن دانه چیا به این ترکیب، اندازه پروتئین و فیبر را افزایش می دهد و به احساس سیری طولانی تری یاری می نماید. این اسموتی را می توانید به راحتی با میوه های یخ زده هم تهیه کنید و در هر فصلی از سال از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
اگر به طعم های ترش علاقه دارید، حتما طرز تهیه اسموتی لبو با دانه چیا، لیموترش و نعنا را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه اسموتی توت فرنگی و گیلاس با دانه چیا
- توت فرنگی تازه یا یخ زده 1/2 فنجان
- بلوبری تازه یا یخ زده 1/2 فنجان
- گیلاس تازه یا منجمد بدون هسته 1/2 فنجان
- ماست یونانی ساده 1/2 فنجان
- دانه چیا 1 قاشق غذاخوری
- شیر 1 فنجان
طرز تهیه اسموتی توت فرنگی و گیلاس با دانه چیا
مرحله اول: ترکیب کردن مواد در مخلوط کن
روش تهیه اسموتی بسیار آسان است؛ تنها کافیست همه مواد را به مخلوط کن اضافه و با هم ترکیب کنید. اگر اسموتی غلیظ تر یا رقیق تری دوست دارید، می توانید به ترتیب شیر یا یخ بیشتری اضافه کنید. نکته بسیار مهم که باید به آن توجه کنید این است که اگر از میوه های یخ زده استفاده کردید، احتیاجی نیست به اسموتی خود یخ اضافه کنید. در عوض، اگر از میوه های تازه استفاده می کنید، قبل از مخلوط کردن مواد اندازهی یخ به اسموتی خود اضافه کنید.
اگر بافت ژله ای دانه چیا در اسموتی برایتان خوشایند نیست، می توانید ابتدا دانه های چیا و شیر را در ظرفی جداگانه با هم مخلوط کنید و حدود 15 دقیقه کنار بگذارید. در این مدت، دانه های چیا شیر را جذب می نمایند و بافت نرم تری پیدا می نمایند. بعد از آن، این ترکیب را به همراه بقیه مواد در مخلوط کن بریزید.
اسموتی اسفناج و آناناس با دانه چیا، انتخابی سیر نماینده و سالم
یکی از مهم ترین نکاتی که در خصوص انواع طرز تهیه اسموتی و دسر با دانه چیا باید دقت کرد، توجه به ارزش غذایی انواع مواد به کار گرفته شده است، برای مثال ترکیب دانه چیا با اسفناج، نوشیدنی مقوی و لذیذی را برای شما فراهم می نماید. اگر در پی یک اسموتی خوش طعم، مغذی و سیرنماینده هستید، اسموتی اسفناج و آناناس با دانه چیا انتخاب فوق العاده ای برای شماست.
در این ترکیب، طراوت پرتقال و آناناس با طعمی شیرین و استوایی، انرژی بخش و نشاط آور عمل می نماید، در حالی که دانه های چیا با خواص بی نظیرشان مثل فیبر بالا، آنتی اکسیدان ها و امگا 3، شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه می دارند و به سلامت قلب، مغز و گوارش یاری می نمایند.
این اسموتی فقط با پنج ماده ساده آماده می گردد و در عرض چند دقیقه می توانید آن را تهیه کنید. اگر سبک زندگی سالمی دارید یا به رژیم گیاهی علاقه مند هستید، با این دستور می توانید هم از طعم لذت ببرید و هم بدن تان را تقویت کنید.
مواد لازم برای تهیه اسموتی اسفناج و آناناس با دانه چیا
- بیبی اسفناج 1 فنجان
- آب 1/2 فنجان
- پرتقال پوست گرفته شده 1 عدد
- آناناس منجمد 1/2 فنجان
- دانه چیا 1 تا 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه اسموتی اسفناج و آناناس با دانه چیا
مرحله اول: ترکیب کردن مواد در مخلوط کن
اول بیبی اسفناج، آب و پرتقال را داخل مخلوط کن بریزید و دستگاه را روشن کنید تا مخلوطی یکدست و صاف به دست بیاورید. وقتی ترکیب کاملاً یکدست شد، آناناس و دانه چیا را هم به مخلوط کن اضافه کنید؛ دوباره دستگاه را روشن کنید و همه مواد را با هم ترکیب کنید تا اسموتی ای نرم، خوش طعم و با بافتی یکنواخت درست کنید.
اگر مخلوط کن پر سرعت ندارید، دانه های چیا را در یک کاسه با کمی آب قرار دهید و سپس مخلوط کنید و اجازه دهید برای پنج دقیقه استراحت کند. مخلوط دانه چیا با آب به ژل تبدیل می گردد و ترکیب شدن سایر مواد اسموتی را آسان تر می نماید.
برای انتخاب مواد اولیه سعی کنید به نکات زیر دقت کنید:
- استفاده از بیبی اسفناج تازه
- پرتقال های سفت و سنگین با پوست صاف که تازه و آبدار هستند.
- استفاده از تکه های آناناس منجد و شیرین نشده که تعادل شیرین طبیعی اسموتی را بهم نزند. بعلاوه دیگر احتیاج به استفاده از تکه یخ برای تهیه اسموتی خود ندارید.
دسر پودینگ با دانه چیا
صبحانه یا میان وعده ای خنک، خوش طعم و در عین حال مقوی را با پودینگ دانه چیا امتحان کنید. این دستور ساده، طعمی شبیه به دسر دارد، اما سرشار از فیبر، پروتئین و چربی های سالم است که برای تقویت انرژی عالی عمل می نماید. بافت خامه ای، شیرینی ملایم و عطر گرم دارچین، آن را به یک گزینه مجذوب نماینده در روزهای گرم تبدیل می نماید. تهیه این دسر زمان زیادی نمی برد و تا پنج روز در یخچال باقی می ماند. اگر اهل برنامه ریزی غذایی هستید، کافی است آخر هفته اندازهی پودینگ درست کنید و در ظرف های جداگانه بریزید تا در طول هفته یک صبحانه سالم و آماده داشته باشید.
اگر دوست دارید برای تهیه دسر پودینگ خود از انواع میوه ها بهره ببرید، در خبرنگاران طرز تهیه پودینگ چیا با پوره توت فرنگی را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه پودینگ با دانه چیا
- شیر 1/2 فنجان
- دانه چیا 2 قاشق غذاخوری
- سیروپ افرا 1/2 قاشق چای خوری
- دارچین 1/8 قاشق چای خوری
طرز تهیه پودینگ با دانه چیا
مرحله اول: ترکیب کردن مواد پودینگ
ابتدا تمام مواد را داخل یک شیشه درب دار (مثل شیشه مربا) بریزید. اگر چنین ظرفی ندارید، از یک ظرف کوچک درب دار دیگر بهره ببرید یا مواد را در یک کاسه با همزن دستی خوب مخلوط کنید. بعد از اینکه مواد را داخل ظرف ریختید، درب آن را محکم ببندید و حسابی تکان دهید تا همه مواد با هم ترکیب شوند. حالا ظرف را برای چند ساعت داخل یخچال بگذارید تا مواد با هم ترکیب شوند.
بعد از یکی دو ساعت، یک بار دیگر ترکیب را هم بزنید. این مرحله خیلی مهم است، چون یاری می نماید دانه های چیا به صورت یکنواخت در مایع پخش شوند و گلوله نشوند. اگر دانه ها به هم بچسبند، نمی توانند مایع را به درستی جذب نمایند و در نتیجه پودینگ بافتی توده ای و ترد پیدا می نماید، که احتمالاً دوست ندارید. در آخر، دوباره درب ظرف را ببندید و آن را برای حدود هشت ساعت یا یک شب در یخچال قرار دهید تا پودینگ حسابی جا بیفتد.
برای اینکه بافت پودینگ چیا شما مناسب باشد، بعد از اینکه پودینگ چند ساعتی در یخچال ماند، حتماً آن را هم بزنید. این کار باعث می گردد توده های دانه چیا که ته ظرف یا در میان شیر جمع شده اند، از هم باز شوند. اگر دانه ها به صورت گلوله ای باقی بمانند، نمی توانند مایع کافی جذب نمایند و در نتیجه پودینگ شما رقیق و آبکی می گردد.
اگر دیدید بعد از یک شب استراحت در یخچال، پودینگ هنوز رقیق است، کمی دانه چیا به آن اضافه کنید، خوب هم بزنید و دوباره چند ساعتی در یخچال بگذارید. این اندازه اضافی دانه چیا به جذب مایع به جای مانده یاری می نماید و پودینگ را به غلظت دلخواه می رساند.
پودینگ شکلاتی با دانه چیا
پودینگ شکلاتی با دانه چیا گزینه ای عالی برای کسانی است که در پی دسری مغذی و در عین حال خوش طعم هستند. این پودینگ به طور طبیعی شیرین شده و بافت آن خامه ای و یکدست است و طعمی عمیق و دلنشین از شکلات دارد. طرز تهیه این دسر بسیار ساده است و می توانید آن را از شب قبل آماده کنید تا صبحانه ای آماده و مقوی داشته باشید یا در طول روز به عنوان میان وعده میل کنید. اگر به طعم پودینگ های شکلاتی با دانه پیا علاقه دارید، طرز تهیه پودینگ شکلات و نارگیل را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه پودینگ شکلاتی با دانه چیا
- پودر کاکائو 1/4 فنجان
- سیروپ افرا 3 تا 5 قاشق غذاخوری
- پودر دارچین 1/2 قاشق چای خوری
- نمک 1 پینچ
- عصاره وانیل 1/2 قاشق چای خوری
- شیر 1/2 1 فنجان
- دانه چیا 1/2 فنجان
طرز تهیه پودینگ شکلاتی با دانه چیا
مرحله اول: مخلوط کردن مواد با یکدیگر
در یک کاسه کوچک، ابتدا پودر کاکائو را الک کنید تا گلوله نداشته باشد، سپس سیروپ افرا، پودر دارچین، نمک و وانیل را اضافه کنید و همه مواد را با همزن دستی خوب ترکیب کنید. بعد به تدریج اندازهی شیر بریزید و هم بزنید تا یک خمیر نرم به دست بیاید.
در ادامه، بقیه شیر گیاهی را اضافه کنید و آن قدر هم بزنید تا ترکیب یکدست و صاف گردد. حالا دانه های چیا را اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید. روی ظرف را بپوشانید و آن را حداقل سه تا پنج ساعت یا ترجیحاً تا شب در یخچال قرار دهید تا بافتی شبیه پودینگ پیدا کند.
بهتر است حدود 30 تا 45 دقیقه بعد از قرار دادن در یخچال، یک بار دیگر مخلوط را هم بزنید تا دانه ها خوب در مایع پخش شوند. می توانید این پودینگ را تا چهار یا پنج روز در یخچال نگه دارید، ولی زمانی که تازه است، طعم بهتری دارد. هنگام سرو، آن را با تاپینگ دلخواه مثل میوه تازه، گرانولا یا خامه نارگیلی میل کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه اسموتی و دسر با دانه چیا
همان طور که خواندید با ترکیب دانه چیا با انواع میوه ها می توان انواع دسرها و اسموتی های لذیذ را تهیه کرد که با چهار طرز تهیه اسموتی و دسر با دانه چیا به صورت دقیق آشنا شدید. بعلاوه در ادامه با رعایت نکاتی می توانید اسموتی یا دسری لذیذتر و مقوی تر تهیه و در کنار دوستان و عزیزان خود کنید:
استفاده از دانه چیا خام برای تهیه اسموتی
شما می توانید دانه های چیا را به صورت خام داخل اسموتی بریزید. این دانه ها به خوبی با مواد دیگر ترکیب می شوند و اگر اسموتی را بلافاصله بنوشید، کمی بافت ترد به آن می دهند. اما اگر چند دقیقه صبر کنید، دانه های چیا مایع را جذب می نمایند و بافت ژله ای پیدا می نمایند که اسموتی را غلیظ تر و سیرنماینده تر می نماید. اگر بافت نرم تری را ترجیح می دهید، می توانید قبل از مخلوط کردن، دانه های چیا را در آب بخیسانید.
استفاده از دانه کتان به جای دانه چیا
شما می توانید به جای دانه چیا از دانه کتان برای تهیه اسموتی بهره ببرید. هر دو این دانه ها سرشار از فیبر، امگا 3 و مواد مغذی مفید برای بدن هستند، اما بافت و طعم متفاوتی دارند. اگر بافت ژله ای چیا را دوست ندارید یا در پی گزینه ای جایگزین هستید، دانه کتان آسیاب شده می تواند انتخاب مناسبی باشد. فقط توجه داشته باشید که دانه کتان را حتماً به صورت آسیاب شده بهره ببرید، چون در حالت کامل، بدن نمی تواند به خوبی مواد مغذی آن را جذب کند. بعلاوه دانه کتان بافت نرم تری دارد و طعم آن نیز کمی آجیلی است که طعم دل پذیری به اسموتی می دهد.
ایده هایی خوشمزه برای تاپینگ اسموتی توت فرنگی و گیلاس با دانه چیا
برای اینکه اسموتی تان را به یک اسموتی بول خوشمزه تبدیل کنید، می توانید چند نوع تاپینگ خوش طعم و مقوی به آن اضافه کنید. در ادامه می توانید چند ایده برای تزئین و خوش طعم تر کردن اسموتی را مشاهده کنید:
- گرانولا برای بافت ترد و دلچسب
- کره مغزها مانند کره بادام زمینی طبیعی
- برش های موز
- مغزهای خردشده مثل بادام یا گردو
- میوه تازه بیشتر
- شاهدانه
- پودر نارگیل برای طعمی استوایی
استفاده از سبزیجات در اسموتی توت فرنگی و گیلاس با دانه چیا
اگر دوست دارید اسموتی تان از نظر ارزش غذایی مقوی تر گردد، می توانید اندازه کمی بیبی اسفناج (به انگلیسی: Baby Spinach) یا برگ کلم بدون ساقه به مخلوط اسموتی خود اضافه کنید. بیبی اسفناجطعم خیلی ملایمی دارد و ویتامین سی، آ، آهن و فیبر به نوشیدنی شما اضافه می نماید.
طرز تهیه اسموتی اسفناج و آناناس با دانه چیا برای کاهش وزن
اگر قصد دارید وزن کم کنید، این اسموتی می تواند گزینه ای عالی برای برنامه غذایی تان باشد. برای موثرتر کردن این اسموتی، می توانید اندازه فیبر آن را با اضافه کردن یک قاشق غذاخوری دیگر دانه چیا افزایش دهید. این کار به کاهش اشتها و احساس سیری بیشتر یاری می نماید. به جای استفاده زیاد از میوه های شیرین، اندازه آناناس را کاهش دهید و به جای آن اسفناج بیشتری اضافه کنید تا قند اسموتی کمتر گردد و همچنان حجم مناسبی داشته باشد.
بعلاوه برای پشتیبانی از عضله سازی و طولانی تر شدن احساس سیری، یک پیمانه پودر پروتئین گیاهی یا کمی ماست یونانی به ترکیب اضافه کنید. این اسموتی به خوبی می تواند جایگزین یک وعده غذایی سبک، مثل صبحانه یا نوشیدنی بعد از تمرین باشد. اگر آن را با یک مشت مغز یا دانه مثل بادام، گردو یا تخم کدو همراه کنید، چربی های سالم بیشتری هم دریافت می کنید که یاری می نماید تا مدت طولانی تری احساس رضایت و انرژی داشته باشید.
انواع تاپینگ های خوشمزه برای پودینگ دانه چیا
پودینگ با دانه چیا به تنهایی بافتی خامه ای، طعمی غنی و شیرینی ملایمی دارد، اما واقعیت این است که هیجان انگیزترین بخش این دسر، تاپینگ هایی هستند که به آن اضافه می کنید. برای آغاز می توانید روی آن میوه های تازه بریزید مانند توت فرنگی و گیلاس بریزید. در فصل تابستان از میوه های تازه بهره ببرید و در بقیه سال سراغ میوه های منجمد بروید. برای افزودن بافت ترد، اندازهی نارگیل خشک شده، آجیل خردشده یا گرانولای خانگی به پودینگ اضافه کنید. اگر دلتان می خواهد کمی شیرینی بیشتر داشته باشد، چند قطره شربت افرا یا عسل بریزید. حتی می توانید با کمی چیپس شکلاتی، طعم دسر را مجذوب نماینده تر کنید.
جنبه های منفی مصرف دانه چیا
با اینکه دانه های چیا خواص زیادی برای سلامتی دارند، اما مصرف آن ها می تواند جنبه های منفی هم داشته باشد. اگر اندازه زیادی از آن ها را بدون نوشیدن آب کافی بخورید، ممکن است دچار مسائل گوارشی مانند نفخ، گاز یا یبوست شوید. بعلاوه اگر دانه ها را به صورت خشک مصرف کنید، احتمال خفگی وجود دارد.
از طرفی چون دانه چیا کالری نسبتاً بالایی دارد، خوردن بیش از حد آن ممکن است باعث افزایش وزن گردد. بهتر است مصرف این دانه ها را با اندازه کم آغاز کنید و در صورت داشتن بیماری خاص یا مصرف دارو، حتماً با پزشک مشورت کنید. مصرف متعادل و آگاهانه معمولاً بی خطر و مفید است. اگر تمایل دارید که در خصوص جنبه های مختلف دانه چیا بیشتر بدانید، مطلب خواص دانه چیا چیست را مطالعه کنید.
در این مطلب، با طرز تهیه اسموتی و دسر با دانه چیا آشنا شدید. حالا نوبت شماست؛ کدام طعم را امتحان کردید؟ یا شاید هم ترکیب خاصی دارید که همواره جواب می دهد؟ منتظریم تجربه های خوش طعم شما را بخوانیم.
منبع: کتاب کاله