خواص بادام هندی و مضرات مصرف آن (تور دهلی)
به گزارش مجله وتورلد، بادام هندی شور یا خام با رنگ و طعم خاصی که دارد یکی از مغز های پرطرفدار در آجیل است. با خوردن هر دانه بادام هندی می توانیم طعم شور و طبع گرم آن را در دهان احساس کنیم. این دانه مغذی با اینکه به نام بادام هندی شناخته می گردد، ولی در اصل محصولی از گیاهان بومی شمال شرقی بزریل است. خواص بادام هندی بسیار است و دانه میوه درختی همواره سبز است. این درخت عموما در مناطقی با آب و هوای گرمسیری می روید. برزیل، آفریقا و برخی از کشورهای آسیایی مکان های مناسبی برای کشت این درخت هستند.
برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور دهلی ما را تجربه کنید. از دهلی، آگرا و جیپور دیدن کنید و در شهر زیبای بمبئی قدم بزنید، در محیط زیبای فیلم های هندی از لحظات لذت ببرید.
در قرن 16 میلادی دریانوردان پرتغالی این گیاه را با خود به هندوستان بردند. از آن موقع به بعد در این منطقه و کشورهای دیگر مثل سریلانکا، ویتنام، کنیا و تانزانیا هم کشت آن شروع شد. در حال حاضر هندوستان بیشترین اندازه فراوری بادام هندی را دارد. به میوه این درخت، سیب بادام هندی (Cashew apple) می گویند و بادام هندی یا کاشو (cashew) دانه این میوه است. در ادامه این مقاله در خصوص خواص بادام هندی و مضرات این دانه مغذی و بعلاوه از موارد استفاده آن در آشپزی برایتان می گوییم. همراه ما باشد.
خواص بادام هندی و فواید مصرف آن
خواص بادام هندی بسیار است، فواید مصرف بی شماری داشته و هواداران زیادی هم در سراسر دنیا دارد. هم در طب سنتی و هم در پزشکی توصیه می گردد که آن را در رژیم غذایی خود بگنجانیم. این دانه مغذی سرشار از پروتئین است. بادام هندی حاوی ویتامین هایی ازجمله ویتامین C، ویتامین E، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B1، ویتامین B2 و ویتامین B6 و مواد معدنی کلسیم، سدیم، منیزیم، پتاسیم، آهن و روی (زینک) است. در ادامه برخی از فواید استفاده از بادام هندی را معرفی می کنیم.
بهبود بیماری های قلبی
بادام هندی به جذب ویتامین های محلول در چربی مانند ویتامین A و ویتامین D یاری می نماید. این ویتامین ها باعث جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی مانند سکته قلبی می شوند. علاوه بر این، مصرف مناسب بادام هندی یکی از راه های کاهش کلسترول مضر (LDL) خون است. در بادام هندی 44 درصد چربی خوب یا اشباع نشده وجود دارد. چربی های اشباع نشده با کاهش کلسترول خون و افزایش اندازه کلسترول مفید (HDL) ریسک حملات قلبی را کاهش می دهند. پس مصرف مناسب بادام هندی برای بهبود بیماری های قلبی مفید است.
سلامت استخوان ها و کنترل اندازه قند خون
بادام هندی حاوی اندازه زیادی منیزیم است. در استخوان های بدن انسان هم اندازه زیادی منیزم وجود دارد و پس برای داشتن استخوان و ماهیچه هایی سالم تر علاوه بر کلسیم، احتیاج به ماده معدنی منیزیم هم داریم. همانطور که گفتیم بادام هندی سرشار از این ماده است، پس مصرف آن و تغذیه مناسب به استحکام استخوان ها یاری می نماید. علاوه بر این، منیزم به ترشح انسولین در بدن هم یاری می نماید. بنابراین، منیزم موجود در بادام هندی در کنترل قند خون بیماران دیابتی هم موثر است.
تقویت سیستم ایمنی بدن
یکی دیگر از خواص بادام هندی آنتی اکسیدانی قوی آن است که سرشار از مس و منیزیم است. این مواد معدنی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. مصرف مناسب این دانه مغذی به بیمارانی که سرطان دارند و شیمی درمانی می نمایند توصیه می گردد.
عوارض جانبی بادام هندی
علاوه بر خواص بادام هندی مصرف بیش آن در شرایطی خاص مضراتی دارد که بهتر است از آن ها آگاه شوید. بادام هندی زمانی آماده برداشت است که میوه آن از درخت بیفتد.
در ابتدا بادام هندی در پوسته ای خاکستری رنگ است و خوردن آن باعث مسمومیت و حساسیت پوستی می گردد. چون که بادام هندی خام حاوی سمی به نام اوروشیول (urushiol) است. تماس با اوروشیول معمولا باعث ایجاد ضایعات پوستی به صورت برجستگی یا لکه هایی می گردد که همراه با خارش، التهاب، سوزش و ترشح هستند. به همین علت در فروشگاه ها به هیچ عنوان این نوع از بادام هندی فروخته نمی گردد. بادام هندی خام که در مغازه ها می بینیم در اصل در کارخانه ها روی حرارت بو داده شده اند و این سم در آن ها از بین رفته است.
در برخی از افراد مصرف بادام هندی باعث بروز حساسیت یا آلرژی می گردد. پس حتما قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.
افرادی که سنگ کلیه دارند یا مستعد داشتن آن هستند، باید در مصرف بادام هندی احتیاط نمایند. چون که این ماده غذایی دارای موادی به نام نمک اگزالات است که در جذب کلسیم در بدن اختلال ایجاد می نماید. اگر کلسیم در بدن جذب نگردد، در کلیه انباشته می گردد و باعث بروز سنگ کلیه می گردد. بنابراین، از مصرف زیاد بادام هندی خودداری کنید.
بادام هندی در آشپزی
این ماده مغذی به صورت های مختلف مانند خام، شور، کره بادام هندی و شیر بادام هندی در آشپزی استفاده می گردد. بسیاری از گیاهخواران از آن برای تامین پروتئین مورد احتیاج بدن شان در غذاها استفاده می نمایند. به عنوان مثال می توانید از آن در سالاد بهره ببرید. علاوه بر این، مصرف بادام هندی در انواع شیرینی و بستنی هم طعم خاصی به آن ها می دهد.
کلام آخر
بادام هندی یا کاشو، دانه ای مغذی و محبوب است. مصرف این ماده غذایی باعث کاهش ابتلا به بیماری های قلبی می گردد و در کنترل قند خون موثر است. مواد معدنی موجود در بادام هندی به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نماید. اما مصرف آن برای بیمارانی که سنگ کلیه یا بیماری های کلیوی دارند، باید با احتیاط و تحت نظر پزشک باشد.
منبع: کتاب کاله