خبرنگاران فارس در شاخص های تشخیص کرونا فراتر از متوسط کشور عمل نموده است
به گزارش مجله وتورلد، شیراز - خبرنگاران- رییس کمیته اپیدمیولوژی ستاد مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه استان فارس در شاخص های تشخیص کرونا فراتر از متوسط کشور عمل نموده است گفت : از جمله این شاخص ها انجام آزمایش در میلیون نفر است که آمارهای فارس عدد 17 هزار و 500 مورد را نشان می دهد، این در حالیست که آمارهای کشوری 10 هزار و 500 مورد است.
دکتر علیرضا میراحمدی زاده روز آدینه در نشست روزانه ستاد آنالیز کرونا در استان فارس اضافه کرد: این آمار در این شاخص مهم به منزله آن است که در فارس، یک و هفت دهم برابر بیش از متوسط کشوری فعالیت آزمایش تشخیص کرونا در یک میلیون نفر اجرا شده است.
رییس کمیته اپیدمیولوژی ستاد مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین با اعلام شاخص ارزیابی دیگری در این زمینه اضافه کرد: با وحود اینکه آمارها نشان می دهد که فارس یک بیستم جمعیت کشور را به خود اختصاص داده ، اما در زمینه نمونه گیری، یک دهم نمونه گیریهای کرونا از مجموع کل کشور در فارس انجام می گردد که این نیز موفقیت حاصل کوشش شبانه روزی تمامی مجموعه دانشگاه است.
میراحمدی زاده با اشاره به شروع به کار این کمیته از روزهای ابتدایی تشکیل ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کرونا گفت: اعضای این کمیته متشکل از اساتید و دانشجویان رشته اپیدمیولوژی، در طول این ایام کوشیده اند این بیماری را از جانب مختلف آنالیز نموده و آمار و شاخص های مختلف را به صورت روزانه در ستاد ارائه نمایند.
او با بیان اینکه استان فارس دارای پنج دانشگاه علوم پزشکی شامل دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان دانشگاه مادر، دانشگاه های علوم پزشکی فسا و جهرم و دانشکده های علوم پزشکی لار و گراش است، ادامه داد: در طول این ایام با همه گیری کرونا کوشش فراوانی برای غربالگری، درمان و مهار این بیماری در این دانشگاه ها اجرا شده و کمیته علمی اپیدمیولوژی نیز با تهیه داده های آماری درباره موارد مثبت روزانه، آزمایش های روزانه، موارد مثبت بیماری و مرگ و میر مبتلایان و شاخص های به دست آمده از این داده ها، به مقایسه موارد با آمارهای ایران و حتی آمارهای جهانی پرداخته است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اعتماد ستاد دانشگاهی مدیریت کرونا به آمارهای به دست آمده، به عنوان منبعی برای سیاستگذاری و برنامه ریزی علمی، تاکید نمود: کوشش اعضای کمیته اپیدمیولوژی نیز بر این بوده که داده ها با نهایت صحت تهیه شده باشد تا بتوانیم چشم انداز دقیقی به مسوولان ارائه دهیم که قابل استناد باشد و بتواند ما را به تصمیم گیری های درستی راهنمایی کند.
دکتر میراحمدی زاده گفت: ارزیابی های وزارت بهداشت نیز حاکی از این بوده که داده های آماری مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز از صادقانه ترین داده ها و اطلاعات بوده و بهترین عملکرد را در میان دانشگاه های تیپ یک کشور و کلان شهرها به خود اختصاص داده است.
بر اساس گزارش کمیته اپیدمیولوژی ستاد مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، میزان بروز روزانه بیماری کرونا از ابتدای همه گیری بیماری در کشور در استان فارس کمتر از متوسط کشوری بوده تا اواخر فروردین ماه که ای بیماری در استان فارس فراتر از متوسط کشور می گردد و از 20 اردیبهشت ماه 99 این بیماری در فارس مجددا فروکش میکند و به کمتر از متوسط کشوری می رسد.
همچنین در این گزارش آمده است : به ازای جمعیت ثابت یک میلیون نفری ، تعداد مرگ و میر ناشی از کرونا در استان فارس همواره کمتر از متوسط کشور بوده است و اکنون نیز فرایند کلی مرگ بر اثر کرونا د فارس با شیب ملایم تر از متوسط کشور در حال افزیش است.
این کمیته با ارائه پیشنهادات به منظور کاهش گسترش بیماری در استان فارس گسترش غربالگری ، تست و آنالیز در افراد تماس نزدیک ، ادامه دورکاری ، ادامه شیوه آموزش مجازی و از راه دور در مدارس و دانشگاهها ، انجام تست در پرسنل سلامت ، انجام تست و آنالیز در تجمعات شامل ادارات، کارخانجات، پادگان ها و...انجام تست و آنالیز در دانشجویان و خوابگاه ها را از جمله این پیشنهادات ذکر کرد.
شهرستان های شیراز، مرودشت، آباده، لارستان، اوز، گراش، فسا و جهرم بیشترین شمار مبتلایان به کرونا در استان فارس را دارند؛ شمار مبتلایان در این شهرستان ها سه رقمی، در 25 شهرستان 2 رقمی و در شهرستان های خرامه و بختگان تک رقمی است.
طی 24 ساعت گذشته منتهی به 8 خرداد بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و 258 بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شده اند. از بین مبتلایان جدید، 419 مورد بستری و یک هزار و 839 مورد از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند، مجموع بیماران کرونا در کشور به 143 هزار و 849 نفر رسید. متاسفانه در طول این مدت 63 بیمار کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 7 هزار و 627 نفر رسید.
59 درصد از جان باختگان کرونا در استان فارس مردان و 41درصد زنان بوده اند ، میانگین سنی جانباختگان نیز 65 سال است.بیش از 90 درصد جانباختگان در گروه سنی سالخوردگان و یا دارای بیماری های زمینه ای بوده اند.
منبع: ایرنا