طرز تهیه کاپ کیک با تزیین خامه؛ ویژه ولنتاین
به گزارش مجله وتورلد، خبرنگارانـ کاپ کیک یا کیک فنجانی نوعی کیک تک نفره فانتزی است که در قالب های کاغذی مخصوص تهیه می شود و روی آن را با خامه و انواع میوه و شکلات تزیین می کنند. اولین بار شخصی به نام امیلیا سیمونز در سال 1796 این نوع کیک را در فنجان های کوچک سفالی پخت و دستور تهیه آن را در کتاب آشپزی اش منتشر کرد. کاپ کیک ها به میزان ای محبوب هستند که در تقویم جهانی روز هایی را به نام آن ها ثبت کرده اند.
مثلا 18 اکتبر روز جهانی کاپ کیک شکلاتی، 9 نوامبر روز جهانی کاپ کیک وانیلی و 15 دسامبر روز جهانی کاپ کیک میوه ای نام گذاری شده است. امروز در قنادی ها نمونه های متنوعی از کاپ کیک ها را می بینیم که در طعم ها و مقدار های گوناگون تهیه می شوند. این کیک ها به دلیل تک نفره بودن و مقدار مناسبی که دارند، برای پذیرایی در جشن ها و مهمانی ها بسیار کاربردی هستند.
کاپ کیک ویژه ولنتاین یکی از انواع کاپ کیک های وانیلی است که روی آن را با خامه فرم گرفته قرمز رنگ تزیین می کنند و برای ولنتاین گزینه مناسبی است. در این مطلب طرز تهیه کاپ کیک ویژه ولنتاین همراه با فوت و فن های مربوط به فرم دادن خامه قنادی تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه کاپ کیک ولنتاین
تخم مرغ: 4 عدد
آرد سفید شیرینی: 2 پیمانه
شکر: 1 پیمانه
روغن: نصف پیمانه
شیر: نصف پیمانه
وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
بکینگ پودر: 2 قاشق چای خوری
نمک: یک چهارم قاشق چای خوری
خامه قنادی: 300 گرم
رنگ مجاز خوراکی
کاغذ مخصوص کاپ کیک
طرز تهیه مرحله به مرحله کاپ کیک ولنتاین
1 ـ ابتدا تخم مرغ ها را که به دمای محیط رسیده اند، همراه با وانیل، نمک و شکر داخل یک کاسه مناسب بریزید و با دور تند همزن حدود 6 دقیقه هم بزنید تا تخم مرغ ها پف کنند و مایه کرم رنگ و شفافی به دست بیاید.
2 ـ در مرحله بعد روغن را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید.
3 ـ آرد و بکینگ پودر را که از قبل با هم مخلوط کرده و سه بار الک کرده اید، کم کم و طی سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا در مایه حل شود و حالت گلوله ای نداشته باشد.
4 ـ در مرحله آخر شیر را که به دمای محیط رسیده است، به مواد کیک اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید.
5 ـ حالا کاغذ های مخصوص کاپ کیک را داخل قالب مخصوص کاپ کیک بگذارید و کاغذ ها را با مایه کیک پر کنید تا جایی که مقدار یک بند انگشت از سر کاغذ خالی بماند. بعد قالب کاپ کیک را به مدت 45 دقیقه در فر 160 درجه سانتیگراد که از قبل گرم کرده اید، بگذارید تا بپزد.
6 ـ بعد از پخت کاپ کیک ها را از فر خارج کنید و بگذارید تا کاملا خنک شوند. برای آموزش تزیین کاپ کیک های ولنتاین با خامه فرم گرفته در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
آموزش فرم دادن خامه قنادی
معمولاً برای فرم دادن خامه قنادی گفته می شود که آن را به مدت 15 تا 20 دقیقه با همزن برقی هم بزنید؛ اما همان طور که می دانید، در قنادی خیلی نباید روی این زمان بندی ها تمرکز کنید و مهم تر از زمان بندی این است که شما ابزاری را که در اختیار دارید، بشناسید. برای مثال ممکن است که همزن شما یک همزن قوی یا میانه باشد. مسلماً نتیجه ای که در 15 دقیقه با این دو همزن حاصل می شود، فرق دارد. ممکن است با همزن میانه در 15 دقیقه خامه آماده شود؛ اما همان نتیجه با یک همزن قوی در 8 دقیقه به دست بیاید.
حالا اگر شما قدرت همزن تان را ندانید و با همزن قوی 15 دقیقه خامه را هم بزنید، نهایتاً چیزی که به دست می آید، خامه فرم گرفته نیست. به زمان بندی ها توجه کنید؛ اما معیار اصلی باید آشنایی و شناخت ابزار کارتان باشد. در این قسمت طریقه صحیح فرم دادن خامه قنادی را بیان می کنیم. همیشه وقتی خامه را از لوازم قنادی ها تهیه می کنید، بسته به نیازتان آن را در بسته های نیم کیلویی یا یک کیلویی یا کم تر بسته بندی کنید تا وقتی که خواستید از آن استفاده کنید، فقط بسته مورد نیاز را از فریزر خارج کنید. برای شروع کار باید خامه یخ زده را از فریزر خارج کنید و در دمای محیط قرار بدهید تا یخ زدایی شود و حالت بستنی پیدا کند.
بعد خامه را در کاسه بریزید و همزن را روی دور میانه قرار بدهید. وقتی یک دست شد، آن را روی دور تند قرار بدهید. خامه وقتی زده شده نیست، براق است؛ اما وقتی شروع به آماده شدن می کند، کم کم رنگ آن مات می شود. وسط کار یک بار همزن را خاموش کنید و با لیسک آرام به صورت دورانی هم بزنید. خامه را زیر و رو کنید تا خامه های زیر ظرف هم زده شود. برای بهتر فرم گرفتن خامه کاسه حاوی خامه را در ظرف حاوی یخ قرار بدهید و بعد با همزن هم بزنید.
علاوه بر مات شدن خامه یکی دیگر از نشانه های خامه فرم گرفته این است که رد پره های همزن روی آن می افتد. وقتی سر همزن را از داخل ظرف خامه بیرون می آورید، باید خامه داخل آن گیر کرده باشد. وقتی خامه آماده شود، اگر ظرف را برعکس کنید، بیرون نمی ریزد. وقتی خامه آماده شد، آن را زیاد هم نزنید. خامه را هربار به مقدار نیازتان فرم دهید، چون بعد از یک بار فرم دهی دیگر نمی توانید برای تزیین کیک یا دسر ها از آن استفاده کنید.
باید زمانی رنگ غذا را به خامه اضافه کنید که هنوز کاملا فرم نگرفته است؛ یعنی وسط هم زدن خامه وقتی کمی از حالت شلی درآمد، رنگ غذا را اضافه کنید تا رنگ با خامه یکدست شود. برای تهیه خامه قرمز رنگ می توانید هم از رنگ غذای مایع و هم رنگ غذای پودری استفاده کنید. مقدار پر رنگی و کم رنگی قرمز شما بستگی به مقدار رنگی دارد که به خامه اضافه می کنید. اگر بعد از حل شدن رنگ احساس کردید، خامه خیلی پررنگ نشده است، کمی دیگر رنگ به آن اضافه کنید.
خامه آماده را داخل قیف بریزید و با ماسوره m1 یا 2D روی کاپ کیک ها را با خامه فرم گرفته تزیین کنید. برای زیباتر شدن کاپ کیک ولنتیاین می توانید از ترافل های رنگی برای تزیین روی خامه استفاده کنید؛ همچنین هنگام خرید کاغذ کاپ کیک کاغذ هایی را که قرمز رنگ هستند و یا طرح قلب دارند، انتخاب کنید.
منبع: فرارو