طرز تهیه عدسی لعابدار و رستورانی

به گزارش مجله وتورلد، عدسی یک غذای ساده، خوشمزه و مقوی است. در طرز تهیه عدسی ، ابتدا باید پیاز را با ادویه جات لازم و رب تفت دهید. سپس، عدس خیس خورده و میزان کافی آب اضافه کنید. در میانه پخت عدسی ، میزانی آرد سفید تفت داده شده در غذا بریزید و در 30 دقیقه پایانی، سیب زمینی های نگینی شده را به غذا اضافه کنید. در نهایت، نمک کافی در غذا بریزید و آن را سرو کنید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی عدسی را با هم می بینیم:

طرز تهیه عدسی لعابدار و رستورانی

جدول مشخصات غذایی عدسی 4 نفره

4 نفرتعداد نفرات
کمتر از 30 دقیقهزمان آماده سازی
حدود 1 ساعتزمان پخت غذا
کممقدار سختی

طرز تهیه عدسی تهرانی

اگر طعم انواع آش و سوپ را دوست دارید اما همواره زمان کم می آورید، عدسی را امتحان کنید. این غذای خوشمزه، ساده و مقوی است و پخت آن هم زمان زیادی از شما نمی گیرد. با این حال، مثل همواره، خبرنگاران هم در کنار شما است تا در روزهای پرمشغله کاری یا اوقاتی که حوصله آشپزی ندارید، سفره های شما را رنگین تر کند.

در ادامه این مطلب، مواد لازم و مراحل طرز تهیه عدسی خوشمزه و لعاب دار را با هم می بینیم:

مواد لازم برای پخت عدسی صبحانه

برای درست کردن عدسی ، مواد اولیه زیر را آماده کنید:

میزان مورد احتیاجمواد لازم
2.5 لیوانعدسی
1 عددپیاز بزرگ
1 عددسیب زمینی
1 قاشق غذاخوریآرد سفید
1 قاشق غذاخوریرب گوجه فرنگی
6 لیوانآب
3 قاشق غذاخوریروغن زیتون
به میزان لازمنمک، فلفل و زردچوبه
به میزان لازمکره یا روغن

میزان عدس لازم برای عدسی

اگر تصمیم دارید برای وعده صبحانه یا شام، خوراک عدسی تهیه کنید، شما برای هر نفر به چیزی در حدود 50 تا 70 گرم یا نصف یک پیمانه عدس احتیاج دارید. علاوه بر آن، میزان عدس برای تهیه عدسی 4 نفره، تقریبا حدود 200 گرم یا 2 پیمانه و عدسی برای 10 نفر، حدود 500 گرم یا نیم کیلو خواهد بود.

مراحل تهیه عدسی

برای درست کردن یک عدسی خوشمزه ، مطابق مراحل زیر پیش بروید:

مرحله اول

ابتدا عدس را پاک کنید و بشویید. سپس آن را همراه با میزانی آب در یک کاسه بریزید و بسته به نوع عدس، بین 30 دقیقه تا 2 ساعت بخیسانید. دقت کنید که سطح آب باید حداقل یک بند انگشت بالاتر از عدس ها قرار گیرد. در طول این مدت، چند بار آب عدس را عوض کنید تا هم نفخ آن گرفته گردد و هم زودتر بپزد.

مرحله دوم

بعد از گذشت زمان کافی، عدس را آبکش کنید و کنار بگذارید. در ادامه به سراغ پیاز بروید. آن را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.

مرحله سوم

حالا قابلمه ای که می خواهید عدسی را در آن بار بگذارید، روی حرارت قرار دهید و پیاز نگینی شده را همراه با 1 قاشق روغن زیتون در آن تفت دهید. وقتی پیازها کمی سبک و شفاف شدند، زردچوبه، فلفل و رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و اجازه دهید این مواد همراه پیاز خوب تفت بخورند و حالت خامی آن ها گرفته گردد.

مرحله چهارم

در ادامه، عدس آبکش شده را همراه با 6 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه اول پخت عدسی، حرارت شعله زیاد باشد تا آب بجوشد. وقتی آب آغاز به جوشیدن کرد، حرارت گاز را کم کنید.

مرحله پنجم

در ادامه طرز پخت عدسی ، آرد سفید را با 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون در تابه ای کوچک تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد و کمی تغییر رنگ دهد. حالا آرد را به عدسی اضافه کنید تا یک عدسی لعابدار خوش رنگ و خوشمزه داشته باشید.

مرحله ششم

در این مرحله از طرز تهیه عدسی تهرانی ، سیب زمینی را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس، سیب زمینی ها را با آب سرد آبکش کنید و وقتی عدس به حالت نیم پز رسید، آن ها در قابلمه عدسی بریزید. دقت کنید که حدود 30 دقیقه برای پخت سیب زمینی کافی است و بیش از این میزان، سیب زمینی ها له خواهند شد.

مرحله هفتم

در آخرین مرحله، نمک غذا را مقدار کنید و بعد از پختن عدسی ، آن را داخل کاسه ای مناسب بکشید. سپس، 1 قاشق از روغن زیتون به جای مانده را روی آن بریزید. بعلاوه می توانید برای تزئین عدسی از موادی مانند کنجد، پیازداغ یا جعفری خرد شده هم بهره ببرید.

چند نکته کاربردی در طرز تهیه عدسی

درست کردن عدسی کار سختی نیست، اما اگر دوست دارید عدسی خانگی شما عطر و بویی شبیه عدسی رستورانی پیدا کند، به نکات و ریزه کاری های زیر توجه کنید:

  • عدس نسبت به بقیه حبوبات به زمان خیساندن کوتاه تری احتیاج دارد و نباید این زمان را بیش از حد طولانی کنید. زیرا در این صورت، عدس بیش از مقدار نرم می گردد و ممکن است هنگام پختن، له شده و ظاهر خوبی پیدا نکند.
  • گاهی در طرز تهیه عدسی رستورانی از قارچ هم استفاده می گردد. برای میزان مواد بالا، بین 100 تا 200 گرم قارچ کافی است و باید بیش از اضافه کردن به عدسی، ورقه های قارچ را چند دقیقه ای با روغن و آبلیمو تفت دهید و در 15 دقیقه پایانی پخت، داخل غذا بریزید.
  • طرز تهیه عدسی بدون رب هم تفاوت چندانی با دستور بالا ندارد. فقط گاهی تنوع ادویه ها بیشتر است یا از مواد دیگری مانند سیر و قارچ هم استفاده می گردد.
  • عدسی با سیب زمینی خوشمزه تر است و وجود این ماده باعث لعاب بیشتر غذا می گردد. با این حال، اگر خواستید می توانید سیب زمینی را از دستور پخت عدسی حذف کنید. البته یادتان باشد که در این صورت باید میزان آرد سفید بیشتر گردد تا عدسی بیش از حد آبکی نباشد.
  • برای اینکه عدسی خوشمزه و خوش رنگی داشته باشید، هنگام جوشیدن عدسی، کف جمع شده روی آب را با ملاقه بگیرید.
  • گاهی در طرز تهیه عدسی مجلسی ، از آب گوشت یا آب قلم هم استفاده می گردد که عطر و مزه این غذا را زیر و رو می نماید.
  • اگر عطر و بوی سیر را دوست دارید، می توانید مانند طرز تهیه سوپ عدس، یک یا دو حبه سیر هم به این غذا اضافه کنید. در این صورت، سیر خرد شده را با پیاز تفت دهید تا عطر و بوی آن بلند گردد.
  • زمان پخت عدسی در قابلمه با حرارت ملایم حدود 1 ساعت است و نباید بیش از این میزان روی حرارت بماند.
  • می توانید تنوع بیشتری به ادویه عدسی بدهید و غیر از زردچوبه و فلفل، از مواد دیگری مانند زیره و گلپر هم بهره ببرید. بعلاوه پودر کاری، عطر و طعم بی نظیری به این غذا می دهد.
  • حتما اضافه کردن نمک را به آخر کار و بعد از پخت کامل عدس موکول کنید. توجه داشته باشید که اضافه کردن نمک در مراحل اولیه باعث دیرپز شدن عدس می گردد.
  • در برخی رسپی های این غذا، تکه های درشت سیب زمینی را در غذا می اندازند و بعد از آبپز شدن، آن ها را از قابلمه خارج می نمایند، می کوبند و دوباره داخل غذا می ریزند تا قوام عدسی بیشتر گردد.
  • اگر به فکر طرز تهیه عدسی دو نفره هستید، میزان مواد لازم را نصف کنید و از تزئین غذا غافل نشوید.
  • یکی دیگر از راه های لعاب دار کردن عدسی این است که شبیه تهیه سوپ دال عدس، داخل آن از بلغور جو بهره ببرید که البته این انتخاب، بستگی به ذائقه شما دارد.

عدسی؛ غذایی چند منظوره و مقوی

به طور کلی عنوان عدسی صبحانه برای همه ما آشناتر است و ما آن را به عنوان یک صبحانه سالم می شناسیم. با این حال، این غذای لذیذ می تواند نقش ناهار را هم بازی کند یا در دسته غذاهای رژیمی برای وعده شام گنجانده گردد. علاوه بر این، برخی افراد عدسی را به عنوان پیش غذا هم سرو می نمایند و به هر حال، انتخاب با شما است. البته به یاد داشته باشید که یک عدسی خوشمزه و حرفه ای، اصلا شل و آبکی نیست و حتما باید لعاب و قوام خوبی داشته باشد.

سوالات متداول

مدت ماندگاری عدسی در یخچال چقدر است؟

معمولا این غذا تا 5 روز در ظرف دربسته و در یخچال قابل نگهداری است.

ادویه عدسی شامل چه چیزهایی است؟

شما می توانید برای تهیه این غذای لذیذ از ادویه جاتی مانند نمک، فلفل، زردچوبه، زیره، گلپر و پودر کاری بهره ببرید.

اگر عدسی بیش از حد شور شد، چه کنیم؟

در این صورت، یک سیب زمینی را بشویید، پوست بگیرید و به صورت درسته یا برش های درشت داخل غذا بیندازید.

برای لعاب دار شدن عدسی چه کنیم؟

برای این منظور استفاده از موادی مانند سیب زمینی، آرد سفید تفت داده شده و بلغور جو مفید است.

زمان پخت عدسی در قابلمه چقدر باشد؟

معمولا 1 ساعت برای این کار کافی است.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 22 بهمن 1403 بروزرسانی: 22 بهمن 1403 گردآورنده: vetworld.ir شناسه مطلب: 2436

به "طرز تهیه عدسی لعابدار و رستورانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه عدسی لعابدار و رستورانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید