طرز تهیه آبگوشت ساده و جا افتاده خانگی (در قابلمه و زودپز)

به گزارش مجله وتورلد، آبگوشت یا دیزی یکی از غذاهای معروف و سنتی ایرانی است که محبوبیت زیادی دارد. در منطقه ها مختلف کشور، این غذای خوشمزه پر هوادار را با روش های مختلف درست می نمایند که البته روش تهیه آبگوشت سنتی تقریبا یکسان است. در ادامه طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی خوشمزه را مرحله به مرحله برای شما آماده کردیم که اگر طبق آن غذای خود را بپزید یک آبگوشت خوشمزه خواهید داشت. البته قبل از اینکه سراغ دستور پخت برویم، بهتر است با فواید آن آشنا شویم. در انتها نیز چند نکته و ترفند مهم در اختیار شما قرار خواهیم داد که رعایت آن ها اهمیت بالایی دارد.

طرز تهیه آبگوشت ساده و جا افتاده خانگی (در قابلمه و زودپز)

آشنایی با فواید آبگوشت

همانطور که گفتیم آبگوشت یکی از غذاهای سنتی و محبوب در بسیاری از فرهنگ های ایرانی است که علاوه بر طعم لذیذش، فواید فراوانی نیز دارد. یکی از مهم ترین مزایای آبگوشت تأمین پروتئین مورد احتیاج بدن است. این غذا معمولاً با استفاده از گوشت قرمز تهیه می گردد که منبع غنی پروتئین و مواد مغذی دیگری مانند آهن و روی است. این مواد به تقویت سیستم ایمنی بدن، حفظ سلامت عضلات و جلوگیری از کم خونی یاری می نمایند.

علاوه بر پروتئین، آبگوشت حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مهمی نیز است. در تهیه این غذا معمولاً از سبزیجاتی مانند سیب زمینی، هویج و پیاز استفاده می گردد که به عنوان منبعی از ویتامین های A و C و فیبر عمل می نمایند. این ویتامین ها به تقویت بینایی، افزایش انرژی و بهبود عملکرد دستگاه گوارش یاری می نمایند. بعلاوه، فیبر موجود در سبزیجات به سلامت روده ها یاری نموده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهد.

بعلاوه آبگوشت به عنوان یک غذای گرم و دلپذیر می تواند در فصل های سرد سال احساس راحتی و گرما را به فرد القا کند. این غذا به علت فوایدی که دارد، می تواند گزینه ای مناسب برای وعده های غذایی باشد، به ویژه برای افرادی که در پی کنترل وزن خود هستند. بعلاوه، مصرف آبگوشت در کنار نان تازه، تأثیر مثبتی بر روی سیری و رضایت جسمی و روحی فرد دارد.

چطور دیزی سنتی ایرانی درست کنیم؟

طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی

در اینجا با مراحل مختلف پخت آبگوشت خانگی آشنا می شویم. این مراحل بسیار ساده و آسان هستند، اما در عین حال باید دقت کنید.

مواد لازم:

  • گوشت آبگوشتی 500 گرم
  • نخود نصف لیوان
  • گوجه فرنگی 2 عدد
  • سیب زمینی 2 عدد میانه
  • پیاز 2 عدد میانه
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به میزان کافی
  • زردچوبه به میزان کافی

مراحل پخت آبگوشت

گام اول

برای تهیه آبگوشت ساده خانگی بهتر است از شب قبل نخود را در کاسه آب بخیسانید و تا حد امکان، چند بار آب موجود در کاسه ها را تعویض کنید تا نفخ نخود به طور کامل گرفته گردد و بهتر بپزد.

گام دوم

برای آغاز آشپزی در یک قابلمه کمی روغن بریزید و گوشت آبگوشتی را برای تفت دادن اضافه کنید. حالا گوشت را به خوبی تفت داده تا جایی که رنگ آن تغییر کند، سپس نخود را آبکشی نموده و به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله بهتر است نخود را هم در حد یک دقیقه تفت دهید.

گام سوم

حالا گوجه فرنگی و یکی از پیازها را پوست کنده، به قابلمه اضافه می کنیم و 8 لیوان آب جوش هم در قابلمه می ریزیم. یکی از ترفندهای مهم در خصوص خوشمزه شدن آبگوشت اضافه کردن آب جوش است.

گام چهارم

شعله را کم نموده و اجازه می دهیم آبگوشت با حرارت ملایم بپزد. بهتر است قابلمه شما با شعله ملایم به مدت 2 الی 3 ساعت روی حرارت بماند تا گوشت کامل پخته و آبگوشت جا بیفتد.

گام پنجم

زمانی که مطمئن شدیم گوشت کمی پخته، سیب زمینی ها را پوست گرفته و به غذا اضافه می کنیم. بعلاوه بهتر است بعد از اضافه کردن سیب زمینی ها، اگر دنبه یا چربی در قابلمه است، از قابلمه خارج کنیم، همراه پیاز به جامانده بکوبیم تا کاملا له شوند و سپس به قابلمه اضافه کنیم.

گام ششم

پس از پخت کامل گوشت، رب گوجه را در یک تابه جدا به خوبی تفت داده تا سرخ گردد و سپس میزانی با نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه می کنیم. توجه داشته باشید که تفت دادن رب باعث می گردد آبگوشت خوشرنگ گردد.

گام هفتم

پس از اضافه کردن رب، اجازه دهید آبگوشت به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا کاملا جا بیفتد، سپس شعله را خاموش کنید و سراغ سرو غذا بروید.

گام هشتم

به دو روش می توان غذا را سرو کرد.در روش اول آب غذا را جداگانه سرو کنید و گوشت، نخود و سیب زمینی را با گوشت کوب به خوبی بکوبید و گوشت کوبیده را میل کنید. روش دوم هم این است که گوشت را نکوبیم و در کاسه هر نفر میزانی از حبوبات و گوشت بریزیم.

طرز تهیه خورشت به آلو؛ شیرین و خوش طعم

طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی در زودپز

اگر قصد دارید آبگوشت خانگی را در زودپز بپزید، ابتدا گوشت را به همراه پیازها تفت داده و همراه آب و نخود داخل زودپز می ریزیم. حالا ادویه ها را هم ریخته، درب زودپز را می بندیم و اجازه می دهیم حدود 45 دقیقه روی حرارت ملایم بپزد.

بعد از 45 دقیقه تا یک ساعت زودپز را خاموش می کنیم و مطمئن می شویم که گوشت و نخود به خوبی پخته باشند. در این صورت آبگوشت را به قابلمه منتقل نموده و گوجه فرنگی و سیب زمینی را به محتوای آن اضافه می کنیم. رب گوجه فرنگی را هم در یک تابه تفت داده و اضافه می کنیم. حالا اجازه می دهیم آبگوشت در قابلمه کاملا بپزد و جا بیفتد. در این مرحله نوبت سرو غذا است.

3 روش طرز تهیه زرشک پلو + نکات طلایی زرشک پلو رستورانی

نکات مهم در پخت آبگوشت

اگر می خواهید طعم آبگوشت شما کمی ترش گردد، می توانید به آن لیمو عمانی هم اضافه کنید. البته باید مراقب باشید که لیمو عمانی طعم آبگوشت را تلخ نکند. برای جلوگیری از تلخ شدن آبگوشت دو روش وجود دارد. روش اول این است به جای استفاده از لیمو عمانی، سراغ پودر لیمو عمانی بروید و روش دوم هم این است که لیمو عمانی را چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا تلخی آن گرفته گردد.

در طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی، استفاده از گوشت تازه و با کیفیت اهمیت زیادی دارد. گوشت گوسفند یا گوساله معمولاً برترین گزینه ها هستند. بعلاوه، از سبزیجات تازه مثل سیب زمینی و پیاز بهره ببرید تا طعم بهتری به آبگوشت بدهند.

ادویه جات نیز نقش مهمی در طعم خوشمزه آبگوشت دارند. استفاده از زردچوبه، دارچین و فلفل سیاه می تواند طعمی خاص به آبگوشت بدهد. بعلاوه، می توانید اندکی زعفران دم نموده به آن اضافه کنید تا عطر و طعم خوبی داشته باشد. نباید فراموش کنید میزان آبی که در حین پخت اضافه می کنید، نیز مهم است. آبگوشت باید غلیظ باشد، بنابراین از اضافه کردن زیاد آب خودداری کنید. در حین پخت، می توانید در صورت احتیاج کمی آب به آن اضافه کنید.

سخن خاتمهی

آبگوشت یک غذای سنتی و محبوب ایرانی است که اگر آن را به صورت خوشمزه بپزید، می تواند یک تجربه لذت بخش برای خانواده و دوستان شما باشد. با انتخاب مواد اولیه تازه و با کیفیت، از جمله گوشت، سبزیجات و ادویه جات، می توانید طعمی دلپذیر به آبگوشت خود ببخشید. مراحل پخت را با دقت دنبال کنید و اجازه دهید تا طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند. پخت آرام و طولانی یکی از کلیدهای اصلی برای داشتن آبگوشتی نرم و خوشمزه است.

در خاتمه توجه کنید که سرو کردن آبگوشت به همراه نان داغ و ترشی های متنوع، این غذا را به یک وعده غذایی کامل تبدیل می نماید. بعلاوه می توانید از سبزی خوردن تازه به عنوان مکملی برای افزایش طعم و رنگ سفره تان بهره ببرید. با رعایت نکاتی که در طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی گفتیم، می توانید از طعم دلپذیر آبگوشت خانگی لذت ببرید.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 5 شهریور 1403 بروزرسانی: 5 شهریور 1403 گردآورنده: vetworld.ir شناسه مطلب: 2349

به "طرز تهیه آبگوشت ساده و جا افتاده خانگی (در قابلمه و زودپز)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آبگوشت ساده و جا افتاده خانگی (در قابلمه و زودپز)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید