تور عمان: راهنمای قدم به قدم طرز تهیه مسقطی با شیر
به گزارش مجله وتورلد، اگر مسقطی با شیر را امتحان نموده باشید، حتما از دوستداران و طرفدارانش هستید. اگر هم امتحانش ننموده اید، یک مزه خوش و شیرین را ازدست داده اید؛ اما نگران نباشید. ما اینجاییم تا طرز تهیه مسقطی با شیر را با شما به اشتراک بگذاریم. مسقطی که در نقاط مختلف کشور به روش های مختلفی درست می گردد، از حدود 2 قرن پیش وارد ایران شده و از همان زمان خودش را در دل ایرانی ها جا نموده است.
با تور عمان از سفری عالی برای کسب آرامش لذت ببرید و با شهرهای زیبای صلاله و مسقط عمان آشنا شوید.
گاهی یک شیرینی ساده مانند مسقطی شیری نه تنها کامتان، بلکه روزتان را هم شیرین می نماید. مسقطی کاملا این خاصیت را دارد که شما را از شلوغی های روزگارتان بگیرد و در یک دنیای شیرین غرق کند. پس برای غرق شدن در دنیایی که طعم و بویی شیرین و زعفرانی دارد، ادامه این مقاله از بلاگ خبرنگاران را بخوانید و با طرز تهیه مسقطی با شیر آشنا شوید.
مواد لازم طرز تهیه مسقطی با شیر
مواد لازم مسقطی با شیر:
- نشاسته 1/2 پیمانه
- گلاب 1/2 پیمانه
- شکر 1/2 پیمانه
- زعفران دم نموده 1 قاشق چای خوری
- کره 50 گرم
- هل 1/2 قاشق چای خوری
- بادام خلال شده 1/4 پیمانه
- آب 1 پیمانه
- شیر 1 پیمانه
مواد لازم جهت تزئین مسقطی با شیر:
- پسته خردشده به میزان لازم
- گل محمدی به میزان لازم
این میزان مواد برای 4 نفر مناسب است.
حتما بخوانید: معرفی مواد غذایی حاوی آهن
طرز تهیه مسقطی شیری
- نشاسته را در یک کاسه بریزید. آن را در 1 فنجان آب سرد حل کنید تا گلوله گلوله نگردد.
- نشاسته حل شده را در یک قابلمه میانه بریزید. آن را روی حرارت میانه بگذارید و شکر و شیر را اضافه کنید. به مدت 10 تا 15 دقیقه مرتبا آن را هم بزنید
- در این مرحله حرارت را کم کنید. سپس کره، بادام، زعفران و هل را اضافه کنید. تا زمانی که مخلوط، غلیظ و یک دست گردد خوب هم بزنید. سپس بگذارید 10 دقیقه دیگر هم روی شعله کم بماند. در 10 دقیقه آخر گلاب را اضافه کنید.
- حال مسقطی با شیر را از روی حرارت بردارید. بگذارید حدود 1 ساعت در دمای اتاق بماند. سپس آن را در یخچال بگذارید تا خنک گردد.
- برای سرو، آن را با پسته و گل محمدی تزئین کنید.
آماده سازی مواد مسقطی با شیر 5 دقیقه و پخت آن 40 دقیقه از زمان شما را می گیرد. به طور کلی شما در 45 دقیقه یک مسقطی با شیر خوشمزه درست خواهید کرد.
مسقطی دو رنگ با شیر
تهیه مسقطی دو رنگ بسیار ساده است. کافی ست نصف مواد مسقطی خود را بدون زعفران بگذارید و در نصف دیگر آن زعفران بریزید. هنگامی که مسقطی شیری شما آماده شد، آن را درون قالب بریزید. در یخچال بگذارید تا حسابی خودش را بگیرد. سپس آن را خارج کنید و نصف دیگر مسقطی را که زعفرانی ست به آن اضافه کنید.
به همین راحتی یک مسقطی دو رنگ با شیر درست نموده اید. با همین روش می توانید یک مسقطی شیری 3 رنگ یا بیشتر هم درست کنید.
مسقطی با شیر و کاکائو
در مواد اولیه طرز تهیه مسقطی با شیر و کاکائو به 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو احتیاج دارید. ابتدا شکر، شیر و گلاب را روی حرارت بگذارید. هنگامی که شکر کاملا حل شد، پودر کاکائو را به مواد اضافه کنید. سپس نشاسته حل شده در آب را به این ترکیب بیفزایید. حال نوبت اضافه کردن روغن است. هم بزنید تا جایی که ترکیب سفت گردد.
اکنون مسقطی شما آماده است. می توانید آن را در قالب بریزید و هنگامی که از داغی افتاد، در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
طرز تهیه مسقطی با شیره انگور
برای تهیه مسقطی با شیره انگور، ابتدا نشاسته را با آب سرد ترکیب کنید تا یک دست گردد. سپس شیره انگور را درون این ترکیب بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید. مدام هم بزنید. پس از آن پودر هل و گلاب را به قابلمه اضافه کنید. حال اجازه دهید ترکیب شما سفت گردد. بعد شعله را خاموش کنید و بگذارید خنک گردد.
سپس مواد را در قالب دلخواه خود بریزید. توجه داشته باشید که شیره انگور شیرین است. پس به هیچ وجه شکر اضافه نکنید.
حتما بخوانید: طرز تهیه سوپ عدس منبع پروتئین، آهن و انواع ویتامین ها
مسقطی گردویی
برای تهیه مسقطی گردویی، نشاسته و گلاب را مخلوط و ترکیب را از صافی رد کنید. حال آن را روی شعله قرار دهید و مرتبا هم بزنید. هنگامی که ترکیب سفت شد شکر را اضافه کنید و هم بزنید. سپس کره را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شما قوام آید. پس از قوام آمدن، مسقطی داغ را روی یک کیسه فریزر بریزید و درون آن را از گردوی خردشده پر کنید.
کیسه را لوله کنید. سپس آن را باز کنید و پودر نارگیل روی مسقطی بپاشید. دوباره پلاستیک را دور مسقطی بپیچید و آن را درون یخچال قرار دهید تا حسابی خود را بگیرد. سپس آن را برش بزنید و نوش جان کنید.
ترفندهای یک مسقطی با شیر معرکه
- برای تجربه طعمی متفاوت تر، می توانید به جای گلاب از آب پرتقال در مسقطی خود بهره ببرید.
- یادتان باشد نشاسته را حتما در آب سرد حل کنید. آب گرم نشاسته شما را گلوله گلوله می نماید.
- شما می توانید به جای نشاسته، از 2 قاشق نشاسته ذرت در طرز تهیه مسقطی با شیر بهره ببرید.
- اگر ذائقه شما شیرینی بیشتر را ترجیح می دهد، به جای 1/2 پیمانه شکر، از 1 پیمانه شکر در تهیه مسقطی با شیر بهره ببرید.
- برای برش زدن مسقطی ابتدا اجازه دهید مسقطی شما خوب سرد گردد و خودش را بگیرد. سپس با یک چاقوی تیز آن را برش بزنید. در غیر این صورت شکل مسقطی شما خراب می گردد.
- برای تازه ماندن مسقطی شیری، آن را درون یک ظرف دردار و در یخچال نگهداری کنید.