چرا اروپا به اقدام آمریکا علیه ایران پاسخ منفی می دهد؟
به گزارش مجله وتورلد، ایرنا نوشت: خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: دولت دونالد ترامپ بعد از طرح درخواست مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا از سازمان ملل برای بازگرداندن تحریم ها علیه ایران، بار دیگر با مخالفت جهانی گسترده روبرو شد و حتی جمع قابل توجهی از متحدان واشنگتن با پیوستن به صف مخالفان این طرح، آن را غیرقانونی و محکوم به شکست دانستند.
با ما سفر کنید و با تور ترکیبی اروپا از قاره سبز دیدن کنید و با دریافت خدمات ویزای شینگن از گردش به دور اروپا لذت ببرید.
این رسانه آمریکایی نوشت: پمپئو روز پنجشنبه تاکید نمود که ایالات متحده حتی با وجودی این که ترامپ این کشور را از توافق هسته ای خارج نموده است، از لحاظ قانونی حق دارد مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کند.
روسیه و چین به همراه متحدان اروپایی آمریکا از جمله بریتانیا، فرانسه و آلمان در غیرقانونی اعلام کردن اقدام آمریکا متحد هستند زیرا کشوری نمی تواند از یک توافق خارج گردد بعد از قطعنامه ای که آن توافق را تایید نموده برای اعمال دوباره تحریم ها استفاده کند.
آسوشیتدپرس اضافه نمود: این که این اختلاف در چند هفته آینده چه سرنوشتی پیدا می نماید تعیین نیست اما اقدام روز پنجشنبه آمریکا بستری را در سازمان ملل ایجاد کرد که می تواند به بحران اعتبار شورای امنیت به عنوان قوی ترین و مهمترین نهاد وابسته به این سازمان منجر گردد.
پمپئو برای ارائه نامه به دیان تریانسیا دجانی سفیر اندونزی در سازمان ملل متحد که کشورش ریاست دوره ای شورا را برعهده دارد به سازمان ملل آمد. در این نامه ادعا شده که ایران برنامه جامع اقدام مشترک سال 2015 یا برجام را نقض نموده و از این رو باید مکانیسم اسنپ بک یا همان سازوکار ماشه در مورد تحریم های سازمان ملل علیه این کشور اجرا گردد.
پمپئو بشدت از کشورهای دوست آمریکا که از قطعنامه این کشور برای تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران حمایت ننموده اند انتقاد نموده است.
این رسانه با اشاره به شکست یک هفته پیش آمریکا در سازمان ملل نوشت: پمپئو کشورهای دوست آمریکا را به توافق محرمانه با آمریکا اما نداشتن شجاعت در علنی کردن دیدگاه خود و پیشنهاد جایگزین متهم کرد.
آسوشیتدپرس به نقل از دیپلمات های شورای امنیت که به دلیل خصوصی بودن مذاکرات خواستند نامشان فاش نگردد، نوشت: بعد از نشست پمپئو که نیم ساعت طول کشید رئیس شورا رایزنی یک به یک با هر 14 عضو دیگر این نهاد را درباره مشروعیت اقدام آمریکا شروع کرد.
پمپئو گفت که قطعنامه شورای امنیت طبق آنچه که ضروری است اجرا خواهد شد اما اعلام نکرد که کدام کشور آن را اجرایی خواهد نمود. فقط جمهوری دومینیکن علنا از قطعنامه شکست خورده آمریکا در هفته پیش برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران حمایت نموده است.
دیپلمات ها همچنین گفته اند که نتیجه احتمالی رایزینی های رئیس شورا این بوده که اکثریت اعضا به او اطلاع داده اند که آمریکا از نظر قانونی نمی تواند مکانیسم ماشه را فعال کند بنابراین از نظر آنها این سازوکار فعال نشده است و اقدام آمریکا تاثیری نخواهد داشت.
دیپلمات ها همچنین گفتند که با این اوضاع لازم نیست رئیس شورا قطعنامه ای را برای تمدید لغو تحریم های ایران که آمریکا آماده وتوی آن است به رای بگذارد.
به گفته دیپلمات ها، اروپایی ها هنوز هم امیدوار هستند تا قبل از 18 اکتبر -زمان انقضای لغو تحریم تسلیحاتی ایران- توافقی حاصل گردد تا اختلافات بین چین و روسیه که حامی لغو تحریم ها هستند با آمریکا که به دنبال تمدید نامحدود آن است برطرف گردد. به ویژه روسیه از تصمیم آمریکا برای فعال سازی اسنپ بک انتقاد نموده و سفیر این کشور در سازمان ملل گفت آمریکا از حق قانونی فعال سازی این مکانیسم برخوردار نیست و ما این تصمیم را تغییر می دهیم.
آسوشیتدپرس نوشت: اروپایی ها نگران هستند که اعمال دوباره تحریم ها ممکن است ایران را به خروج از توافق هسته ای سوق دهد و آنها امیدوار به حفظ این توافق هستند. جو بایدن نامزد دموکرات انتخابات 2020 در آمریکا اعلام نموده اگر رئیس جمهور گردد توافق را احیا می نماید.
23311
منبع: خبرآنلاین