هشدار کلانتری درباره پیامد زیست محیطی فعالیت معدن مس سرچشمه

به گزارش مجله وتورلد، رییس سازمان محیط زیست گفت:مردم باید بدانند پیامد رفتارهایشان با محیط زیست چیست؟ برای مثال، مس سرچشمه سالهاست که ترکیبات سولفوری فراوری می نماید و تا کیلومترها دورتر، دام ها جنین مرده به جهان می آورند.

هشدار کلانتری درباره پیامد زیست محیطی فعالیت معدن مس سرچشمه

به گزارش خبرنگاران، عیسی کلانتری در گردهمایی مدیران و کارشناسان روابط عمومی استان های این سازمان با تاکید بر اینکه محیط زیست مساله ای جهانی است و اولین دشمن محیط زیست مردم و انسانها هستند، گفت:مصرف روز افزون و خارج از تحمل کره زمین، محیط زیست را به محیط نا زیست تبدیل می نمایند.

وی با اشاره به اینکه اولویتش در روابط عمومی و در سازمان، کار تبلیغاتی نیست، گفت: روابط عمومی ها باید سردمدار آموزش محیط زیست با بهره مندی از ابزارها و شگردهای رسانه ای باشند و هدف سازمان حفظ محیط زیست نیز همین است. ما درسازمان به دنبال کار تبلیغاتی و بخصوص انواع ناصحیح و غیر واقعی آن نیستیم.

بزودی صید پلاستیک بیش از صید ماهی خواهد شد

وی با اشاره به عمق فاجعه های زیست محیطی در کره زمین گفت: هشت میلیون تن پلاستیک وارد اقیانوس ها می گردد و بزودی صید پلاستیک بیش از صید ماهی خواهد بود. معادل یک سوم نفت، انرژی فسیلی سوزانده می گردد و کره زمین دیگر طاقت این حجم را ندارد. نتیجه این استفاده نامناسب خشک تر شدن مناطق خشک و نابسامانی های اقلیمی است که تغییرات ژنتیکی پس از آن ممکن است نسل بشر را ازبین برد. خیلی ها نگران فراوریات تراریخته هستند اما به فکر مشکلاتی که از طریق تغییر زیست بوم ایجاد می گردد، نیستند.

️ موضوع محیط زیست، آموزش همگانی است

فراوری ترکیبات سولفوری مس سرچشمه منجر به به جهان آمدن جنین مرده در کیلومترها دورتر می گردد

کلانتری با بیان این موضوع ادامه داد: مردم باید بدانند پیامد رفتارهای شان با محیط زیست چیست. برای مثال، مس سرچشمه سالهاست که ترکیبات سولفوری فراوری می نماید و تا کیلومترها دورتر، دام ها جنین مرده به جهان می آورند.

وی اضافه نمود: محیط زیست اولین وظیفه اش افزایش مطلعی های عموم مردم برای حفظ محیط زیست است. باید اطلاعات صحیح زیست محیطی و رفتارهای غیر زیست محیطی نهادها و سازمان های حکومتی و دولتی را به آنها یادآوری نمایند. ما درسازمان وظیفه داریم از حقوق نسل های بعد این سرزمین دفاع کنیم. متاسفانه، نسل حاضر هیچ حق و حقوقی برای آیندگان قائل نیست.

کلانتری گفت: فعالیت بخش روابط عمومی در بعد آموزشی، به مراتب مهم تر از اطلاع رسانی فعالیت حوزه های دیگر است. مهم ترین وظیفه ای که از شما انتظار دارم این است که مطلعی های مردم را برای حفظ محیط زیست شان توسعه دهید. بخشی از محیط زیست چیزی است که آب و خاک و منابع است، اما امروز محیط زیست انسانی بیشتر تهدید و تخریب می گردد. مطلعی های مردم را به هر وسیله ممکن افزایش دهید. البته فرهنگ حفظ محیط زیست هم داریم و فرهنگ مطلوب وآموزش هم در برخی نقاط کشور، مثل شهر بیرجند دیده می گردد، که شهری پاکیزه و بدون زباله است. البته جاهایی هم داریم که اصول زیست محیطی را رعایت نمی نمایند و چون به تخریب محیط زیست عادت نموده اند، دقت نمی نمایند.روابط عمومی ها باید در این موارد ورود نمایند و کار مطلع سازی، اطلاع رسانی و آموزشی انجام دهند.

وی توضیح داد: اصل اول باید افزایش مطلعی های عمومی باشد، اگر در این حوزه موفق نباشیم، موفقیت های دیگر تاثیری در محیط زیست نخواهد داشت.

در 600 نقطه زاگرس، جنگل ها در حال سوختن است

معاون رییس جمهور، در ادامه صحبت هایش بزرگ ترین مصیبت کشور را بی آبی دانست و گفت: موضوعات اقتصادی قابل حل است اما آنچه که حل نمی گردد، تخریب و آلودگی هایی است که عادت گردیده است. گیاه و حیات وحش و جنگل ها به خاطر بی آبی از بین می رود. در 600 نقطه زاگرس، جنگل ها در حال سوختن است و اینکه محیط بان و جنگل بان برود، آتش را خاموش کند که ممکن نیست . شاهد بودید که ساختمان پلاسکو در مرکز تهران سوخت و با این همه امکانات در تهران و کشور نتوانستیم برای آن کاری بکنیم. چگونه انتظار داریم که محیط بانان در ارتفاعات و بدون دسترسی به جاده و امکانات، آتش را خاموش نمایند؟ در واقع، ما هیچ کاری نمی توانیم بکنیم. هورالعظیم همچنان می سوزد و ما برای اینکه آرامش روانی ایجاد کنیم، بالگرد برای خاموش کردن آتش فرستادیم اما دلایل اصلی ماندگار است و کسی به آنها توجه نمی نماید.

آب را از محیط زیست گرفته ایم

وی ادامه داد: آب را از محیط زیست گرفته ایم . وقتی همه مراتع را شخم زدیم و گندم کاشتیم زمین را آماده فرسایش کردیم و باد و باران، خاک را از بین برد. دامی که برای خودکفایی گوشت پرورش دادیم و به مراتع فرستادیم، پوشش گیاهی را نابود کرد. جنگل های زاگرس 40 سال است که ضعیف گردیده اند و فرسودگی باعث گردیده حتی میکروارگانیسم هایی که جنگل با آنها همزیست بوده، اکنون باعث بیماری درختان و خشکی گردیده که زمینه آتش سوزی را فراهم می نماید.

کلانتری گفت: متاسفانه افتخار می کنیم که از عمق 500 متری زمین آب برداشت می کنیم، اما این یعنی زمین را می کُشیم. آبهای فسیلی میلیون ها ساله را تمام کردیم، این فراوری و توسعه نیست. اینها محیط زیست را از بین می برند. وقتی آموزش عمومی به مردم داده نمی گردد، مردم فکر می نمایند کار محیط زیست، فقط محیط بانی است.

وی ادامه داد: خبررسانی باید همراه با مطلع سازی و آموزش باشد. اگر فرد یا مجموعه ای در سازمان، زحمت می کشد و کاری می نماید، اطلاع رسانی گردد اما این اصل کار روابط عمومی نیست. اصل کار، افزایش اطلاعات عمومی مردم در حوزه محیط زیست است. این کار را در حفظ چند جانور خلاصه نکنید، البته اینها نمادهای محیط زیست هستند، اما محیط زیست، فقط اینها نیست. از قلم نیاندازید مردم اگر حافظ محیط زیست نباشند، سازمان به تنهایی نمی تواند کاری کند. چه خود ما، در کلّ سازمان، چه شما روابط عمومی ها و چه آحاد مردم، اگر حافظ محیط زیست نباشیم چند سال آینده در این سرزمین چیزی برای نسل بعد نیست. ما همین امروز منابع آب متولدان بیست سال دیگر را مصرف نموده ایم. منابع خاک و آب را از بین برده ایم.

️ به اسم حمایت از فراوری ملی، از صنایع تخریب گر محیط زیست، حمایت نگردد

وی با اشاره به صنعت خودروسازی داخلی، به عنوان صنعت آسیب زا و تخریب گر محیط زیست اضافه نمود: فراوری ملی ارزش است، اما اگر ده برابر منفعتش ایجاد آسیب کند، دیگر ارزش نیست. در نتیجه، هزینه واقعی فراوری، بسیار بالاتر از هزینه ای است که برای مملکت ایجاد می نماید. اینکه به خاطر خودروهای پر مصرف و غیر استاندارد، هوا و محیط زیست را آلوده کنیم یا برای فراوری گوشت، خاک و مرتع را از بین ببریم، ارزش نیست و ضد ارزش است و این موضوع باید برای مردم طرح و شفاف سازی گردد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان محیط زیست ،کلانتری در انتها خطاب به مدیران و کارشناسان روابط عمومی استان ها و ستاد سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در حال حاضر، دانش بشر هر شش ماه دوبرابر می گردد و تا چندی دیگر هر دو هفته یک بار، چند برابر می گردد؛ شما باید خود را برای این انقلاب افزایش علم آماده کنید.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 8 دی 1397 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: vetworld.ir شناسه مطلب: 43

به "هشدار کلانتری درباره پیامد زیست محیطی فعالیت معدن مس سرچشمه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هشدار کلانتری درباره پیامد زیست محیطی فعالیت معدن مس سرچشمه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید