نگرانی مرغداران از فرایند نزولی قیمت مرغ در بازار، نرخ مرغ به 12 هزار و 400 تومان رسید

به گزارش مجله وتورلد، حجت از استمرار فرایند نزولی قیمت مرغ در بازار اطلاع داد و گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ گرم در خرده فروشی ها 12 هزار و 400 تومان است.

نگرانی مرغداران از فرایند نزولی قیمت مرغ در بازار، نرخ مرغ به 12 هزار و 400 تومان رسید

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت وگو با خبرنگار ، با اشاره به اینکه قیمت مرغ از ابتدای هفته فرایند نزولی به خود گرفته است، اظهار کرد: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 8 هزار و 400 تومان و مرغ آماده به طبخ برای مصرف نماینده در خرده فروشی ها 12 هزار و 300 تا 12 هزار و 400 تومان است.

وی ازدیاد عرضه در برابر تقاضا را دلیل اصلی افت قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و گفت: با توجه به آنکه نرخ کنونی مرغ با قیمت تمام شده فراوری به معنای زیان یک هزار تومانی مرغداران است، از این رو استمرار این فرایند زنگ خطری برای مرغداران گوشتی به شمار می رود.

حجت قیمت مرغ در بازار را پیش بینی کرد و اضافه کرد: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا بعید است که در روز های خاتمهی هفته نوسان خاصی در بازار مرغ اتفاق بیفتد.

این مقام مسئول از افزایش قیمت جوجه یکروزه در بازار اطلاع داد و اضافه کرد: هم اکنون متوسط نرخ هر قطعه جوجه یکروزه به مرز 3 هزار و 500 تومان در بازار افزایش یافته است که با این وجود عرضه هر قطعه جوجه یکروزه با نرخ یک هزار تومان بالاتر از نرخ ستاد تنظیم بازار تاثیر منفی در فراوری مرغ دارد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با توجه به آنکه هنوز وارد پیک دوره جوجه ریزی برای تامین مرغ اواخر سال نشدیم، از این رو این نگرانی برای مرغداران وجود دارد که قیمت جوجه یکروزه به 2 برابر نرخ مصوب خود برسد که بدون تردید این امر تاثیر منفی در جوجه ریزی دارد.

به گفته وی، اگر قیمت مرغ گرم کمی بالاتر از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار برسد، دستگاه های ناظر بلافاصله نسبت به این مسئله ورود می نمایند و حال جای این سوال مطرح است که چرا نسبت به عرضه جوجه یکروزه بالاتر از نرخ مصوب واکنشی ندارند؟ در حالیکه این امر به سبب افزایش هزینه های فراوری و افت قیمت مرغ به زیان مرغداران است.

حجت با تاکید بر این مسئله که دستگاه های نظارتی بر بازار جوجه یکروزه باید نظارت ویژه ای داشته باشند، اعلام کرد: با توجه به افزایش هزینه های سوخت و تلفات مرغ ناشی از شیوع بیماری در فصل پاییز و زمستان، فراورینمایندگان قادر به ادامه فراوری نخواهند بود چرا که امکان تامین نقدینگی برای مرغداران به سبب عرضه محصول کمتر از قیمت مصوب وجود ندارد.

این مقام مسئول اضافه کرد: طبق روال سال های قبل در فصل پاییز، پشتیبانی امور دام اقدام به خرید تضمینی مرغ می نماید که سال جاری به سبب نبود صرفه مالی، مرغداران حاضر به تحویل مرغ فراوریی به پشتیبانی نیستند که به همین خاطر انتظار می رود پشتیبانی امور دام، قیمت نهاده های دامی را در برابر میزان مرغی که از فراورینمایندگان تحویل می گیرد، تعدیل کند تا رغبت فراورینمایندگان نسبت به این امر افزایش یابد.

حجت درباره آخرین شرایط بیماری نیوکاسل گفت: شیوع بیماری نیوکاسل در بعضی استان ها مشکلاتی ایجاد نموده که سازمان دامپزشکی نسبت به واکسیناسیون طیور بومی در مناطق روستایی به منظور کاهش شیوع بیماری در بعضی استان های اقدام نموده است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با گسترش بیماری نیوکاسل و افزایش تلفات، احتمال نوسان قیمت به سبب کمبود عرضه دور از انتظار نیست.

وی متوسط تلفات شیوع بیماری نیوکاسل در کشور را 10 تا 15 درصد اعلام کرد و گفت: در مناطق جنوبی تلفات بالاتر از این رقم و در مناطق شمالی کشور تلفات کمتر از 5 درصد است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ وجود ندارد، گفت: براساس آخرین آمار رسمی 95 میلیون قطعه جوجه ریزی در ماه قبل اجرا شده است، ضمن آنکه با احتساب آمار غیر رسمی مجموع جوجه ریزی به 102 میلیون قطعه می رسد چرا که واحد های غیرمجاز یا واحد هایی که بیش از مجاز جوجه ریزی کردند در آمار رسمی محاسبه نمی گردد.

وی از ثبات قیمت نهاده های دامی طی ماه های اخیر در بازار اطلاع داد و اضافه کرد: با توجه به آنکه بازار ذرت و کنجاله سویا در ماه های اخیر از آرامش نسبی برخوردار است، همین امر موجب شد تا فراوری نسبت به گذشته در شرایط مساعدتری قرار گیرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه افق روشنی پیش روی صادرات مرغ نیست، اعلام کرد: با توجه به آنکه اتفاق خاصی در مورد کاهش تعرفه رخ نداده، از این رو صادرات همچنان به طور غیر رسمی در حال اجرا است.

حجت ادامه داد: با توجه به آنکه قرارداد صادرنمایندگان با تجار بازار های هدف حداقل 6 ماهه است، از این رو تا خاتمه سال میلادی باید صادرنمایندگان منتظر بمانند تا قرارداد جدید منعقد گردد، ضمن آنکه با تعدیل تعرفه ها، قیمت مرغ فراوریی ما با سایر رقبا در بازار های هدف رقابتی است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در خاتمه با اشاره به اینکه مشکل خاصی در تامین نهاده های دامی وجود ندارد، توضیح داد: قیمت کنونی کنجاله سویا در بازار آزاد با نرخ مصوب تفاوتی ندارد و تنها قیمت ذرت اختلاف جزئی دارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 15 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: vetworld.ir شناسه مطلب: 627

به "نگرانی مرغداران از فرایند نزولی قیمت مرغ در بازار، نرخ مرغ به 12 هزار و 400 تومان رسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نگرانی مرغداران از فرایند نزولی قیمت مرغ در بازار، نرخ مرغ به 12 هزار و 400 تومان رسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید