خروج زن متاهل از کشور چه شرایطی دارد؟

به گزارش مجله وتورلد، صرف قید اذن زن در خروج از کشور در سند ازدواج از نظر مقررات اداره گذرنامه کفایت نمی کند بلکه این اذن و اجازه باید در قالب یک وکالت از سوی زوج در یکی از دفاتر اسناد رسمی به نام زن باشد.

خروج زن متاهل از کشور چه شرایطی دارد؟

بر اساس قوانین مصوب کشور برخی از اجازه ها به دست پدر یا زوج است و دریافت پاسپورت و خروج از کشور یکی از همین اختیارات است که به دست زوج صورت می گیرد. اگر خانم متاهلی قصد خروج از کشور را داشته باشد، باید اجازه دریافت پاسپورت را از همسر خود اخذ کند. در این نوشتار از خبرنگاران به بررسی اجازه خروج زن متاهل از کشور می پردازیم.

زنانی که به اجازه شوهر برای خروج از کشور نیاز ندارند

طبق شرایط زیر زنان به خروج از کشور نیازی به اجازه همسر ندارند:

  • با همسر خود مقیم خارج از کشور هستند
  • زنانی که با مرد خارجی ازدواج کرده و به تابعیت ایرانی خود باقی مانده اند نیاز به اجازه همسر ندارند
  • به موجب نظریه شورای نگهبان، زنانی که راهی سفر حج تمتع هستند نیز از این قانون مستثنی شده اند

در موارد اضطراری نیز در صورت اجازه دادستان شهرستان امکان صدور گذرنامه وجود دارد، اما این شرایط ضروری در قانون تعریف نشده و تشخیص آن به اختیار دادستانی است. بنابراین هر زن ایرانی متاهل زمانی که می خواهد گذرنامه بگیرد یا آن را تمدید کند، نیاز به کسب اجازه کتبی همسرش دارد و در فرم های گذرنامه نیز یک بخش معین برای اعلام رضایت شوهر و امضای او وجود دارد که باید در دفترخانه اسناد رسمی نیز گواهی شود.

ممنوع الخروج کردن زن

ممنوع الخروجی زن فقط با اعلام کتبی شوهر به اداره گذرنامه از بین خواهد رفت. حتی در مواردی که زوج ها از یکدیگر طلاق گرفته و قبل از طلاق، شوهر، همسر خویش را ممنوع الخروج کرده، این ممنوعیت زمانی از بین می رود که از طریق طلاق نامه، طلاق آن ها به اطلاع اداره گذرنامه برسد. در موارد زیادی، علی رغم اینکه زن و شوهر سال ها با یکدیگر زندگی نمی کنند، شوهر همسرش را طلاق نمی دهد و به استناد همین حق، او را ممنوع الخروج هم می کند و عملا زندگی یک زن را تحت الشعاع قرار می دهد.

اخذ اجازه خروج

هم اکنون تنها فرصت قانونی برای حل مشکل خروج زن متاهل از کشور ، بحث شروط 12 گانه ضمن عقد است. طی این شرط، در زمان عقد ازدواج، شوهر به زن هم وکالت در امضای اسناد لازم برای صدور و تمدید گذرنامه و هم اجازه خروج مکرر از کشور را می دهد. برای این کار مطمئن ترین راه مراجعه به دفتر اسناد رسمی و تنظیم سند وکالت در آن جا است. توصیه می شود بعد از عقد به دفاتر اسناد رسمی مراجعه شود و حداقل در خصوص طلاق و خروج از کشور نسبت به تنظیم سند وکالت دقیق و کامل اقدام شود. متاسفانه تعداد دفاتر اسناد رسمی که از انجام چنین کاری خودداری می کنند کم نیست و البته این کار تخلف محسوب می شود، اما همچنان دفاتری هستند که به خوبی و با دقت نظر اسناد را تنظیم می کنند. دریافت اجازه خروج مکرر از کشور به این معنی نیست که شوهر دیگر نمی تواند زن را ممنوع الخروج کند، بلکه شوهر همچنان این حق را دارد؛ اما زن نیز می تواند با ارائه وکالتنامه، خواستار رفع ممنوع الخروجی خود شود که گاهی در میان این بازه زمانی، زن ممکن است فرصت های مهمی را از دست بدهد.

برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر چه کسانی ممنوع الخروج می شوند؟ را مطالعه کنید.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 4 آذر 1399 بروزرسانی: 4 آذر 1399 گردآورنده: vetworld.ir شناسه مطلب: 1309

به "خروج زن متاهل از کشور چه شرایطی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خروج زن متاهل از کشور چه شرایطی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید