چیزهایی که درباره جنگل ابر نمی دانید

به گزارش مجله وتورلد، بسیاری از ما فکر می کنیم سرتاسر سمنان کویری و خشک است و هر طرف را که نگاه کنی فقط بیابان می بینی. اما همین بیایان را اگر بروی در 45 کیلومتری شمال شاهرود به جنگل ابر می رسی، جنگلی که ابرها بغلش نموده اند.

چیزهایی که درباره جنگل ابر نمی دانید

جنگل ابر کجاست؟

جنگل ابر در 45 کیلومتری شمال شاهرود و در راستا شاهرود به آزادشهر در 12 کیلومتری روستای ابر قرار گرفته. شاهرود یکی از شهرهای استان سمنان است که در 183 کیلومتری سمنان واقع شده. این جنگل ها در نهایت به آزادشهر در استان گلستان می رسند. شهری که در 76 کیلومتری گرگان، مرکز استان واقع شده است. اگر از بسطام هم بخواهید بروید جنگل در 44 کیلومتری آن است.

چرا باید جنگل ابر را ببینیم؟

اگرچه جواب این سوال واضح است، ولی دلایل زیادی وجود دارد که ما را مجاب به رفتن به جنگل ابر می نماید. این جنگل ها قسمتی از قدیمی ترین جنگل های جهان هستند، جنگل های هیرکانی که میلیون ها سال قدمت دارند و از دوران ژوراسیک، یعنی دوره سوم زمین شناسی به جای مانده اند. پس شاید باورش سخت باشد ولی فرصت تماشا جنگل هایی 40 میلیون ساله را در اینجا داریم.

جنگل های زیبای ایران کدامند؟

پوشش گیاهی و جانوری متنوع

این جنگل 35 هزار هکتار است و به علت این وسعت گونه های جانوری و گیاهی بسیاری را در خود جای داده. 85 گونه گیاهی از راش، بلوط، ممرز افرا، شیردار، توسکا، آزاد داغداغان، گونه های کلاه میر حسن، چوبک، اسپرس، دم روباهی، آویشن و شبدر به همراه گونه های گیاهی نادر مثل نارون، بارانک و سرخدار. اما مشهورترین گونه گیاهی اینجا، درخت اورس است، درختی از گونه سروها.

گونه های جانوری اینجا هم کم نیست. حیواناتی مثل خرس قهوه ای، گرگ، پلنگ، خوک وحشی، شغال، روباه، خرگوش کل و بز، شوکا و مار و از پرندگان کبک، کبوتر جنگلی، بلدرچین، عقاب جنگلی، کرکس، شاهین، فاخته و قرقاول.

بعلاوه در یک فضای 100 متری در این جنگل، 40 نوع گیاه دارویی شناسایی شده. برای مثال از چهار تا پنج گرم عصاره سرخدار، ماده ضد سرطان رحم و تخمدان استخراج می گردد. در ماه های فرودین و اردیبهشت، در قسمت هایی که هنوز وارد جنگل نشده اید و در دشت های آن، گل های بابونه و وحشی می روید.

علت وجود اقیانوس ابر چیست؟

جنگل ابر را اقیانوسی از ابر فرا گرفته، به طوری که وقتی نشسته اید ابرها می آیند و همه جا را می پوشانند و تماشا ابرهایی که همواره بالای سرمانند و حالا از کنارمان رد میشوند و ما را در بر می گیرند از آن فاصله کم حتما آدم را به وجود می آورد. اما علت وجود این ابرها چیست؟

این جنگل در منطقه ای قرار گرفته که از ضخامت کوه های البرز کم می گردد و ابرهای گرفتار در پشت این دیواره از بین دره ها به سمت جنوب سرازیر می شوند. قرار گرفتن در دو ناحیه کم فشار و پرفشار یعنی دشت گرگان و منطقه ابر باعث شده هر وقت زمین انرژی می گیرد ابرها جابه جا شوند.

این جنگل مرز بین دو استان سمنان و گلستان است. و همینکه دارید در بیابانی خشک و بی آب و علف می رانید، پوشش گیاهی انبوده هویدا می گردد. و دیگر تصور آنهمه خشکی تصوری محال به نظر می رسد. یکی از ویژگی های این جنگل ها ارتفاع زیادش از سطح دریاست. از 800 متر واقع در روستای شیرین آباد آغاز میگردد که این خودش عدد کمی نیست و تا 2700 متر میرسد.

جاذبه های داخل جنگل ابر

راه جنگل از شاهرود یا بسطام می گذرد. جاهای تماشای شاهرود زیادند، به طوری که این شهر به قاره کوچک معروف شده. آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی، شاعر و عارف، در روستای قلعه نو خرقان و مجموعه بایزید بسطامی در بسطام از جمله آنهاست.

روستای ابر، همان روستایی که دستمان را در دست جنگل ها میگذارد، خودش خشک و بی آب و علف است. اما از روستا که 12 کیلومتر بروید به جنگل می رسید. شما اینجا تنها با درخت های سر به فلک کشیده که در ابر فرو رفته اند، روبه رو نیستید. در ابتدای جنگل چوپانان دام هایشان را برای چرا می آورند و هرچه جنگل را پیش بروید پوشش گیاهی هم انبوه تر می گردد.

آبشارها و چشمه ها

جنگل ابر، دو آبشار معروف شرشر و آلوچال دارد. رسیدن به اولی مخصوص کوهنوردان حرفه ایست، ولی با حدود 64 کیلومتر پیاده روی در دل جنگل میتوان به دومی رسید. آلوچال از دو آبشار تشکیل شده که روی هم می ریزند. این آبشار 25 متر ارتفاع دارد. راه رسیدن به آن هم از منطقه ای تماشایی به نام دالان بهشت می گذرد. در حاشیه شمال غرب روستای ابر، جاده ای خاکیست که در سرانجام به روستای شیرین آباد می رسد و با در پیش گرفتن ادامه راستا، کوه رستم پیش رویتان است. در کنار این کوه راستای پایکوبی شده وجود دارد. در این راه به حرکتتان ادامه بدهید تا به دالان بهشت برسید. در ادامه راستا به یک فرعی می رسید. آبشار آلوچال اَبر در فاصله یک ساعته از ابتدای این جاده فرعی است. دو چشمه ترش و قطری هم در جنگل وجود دارد که کمپ کردن در کنار اولی متداول تر است.

آب و هوا

میانگین بیشترین دما در این جنگل 20 درجه سانتی گراد و میانگین کمترین دما 6 درجه است. شب ها و صبح های زود هوا خیلی سرد می گردد. پس حتما لباس گرم و تجهیزات همراهتان باشد.

برترین فصل سفر

درست است که ابرهای این منطقه باعث شهرتش شده، ولی اینطور نیست که همواره بتوان آنها را دید. برترین زمان سفر به جنگل ابر نیمه اول سال و از اوایل اردیبهشت تا اوایل مهر است. ولی قبل از رفتن به آن باید هواشناسی را هم چک کرد. اگر هوای علی آباد کتول در استان گلستان ابری و بارانی باشد و هوای شاهرود آفتابی میتوان به تماشا ابرها امیدوار بود. از ظهر تا نیمه های شب ابرها پدیدار می شوند.

چه وسایلی همراهمان ببریم؟

دوچرخه سواری یکی از تفریحات رایج در این منطقه است. پس اگر میخواهید دوچرخه همراهتان باشد. اگر قصد کمپ کردن دارید حتما کیسه خواب، کفش کوهنوردی، لباس گرم، لباس اضافه، چراغ قوه، وعده های غذایی مثل کنسرو، آب، چادر مسافرتی، کلاه گرم و ضد آفتاب و کیسه زباله همراهتان باشد.

چطور در طبیعت کمپ کنیم؟

رفتن به این جنگل ها به یاری راهنما امکانپذیر است و داشتن وسایلی مثل نقشه، جی پی اس و قطب نما. اگر کمپ میکنید شب ها حتما آتش روشن کنید.

کجا بمانیم؟

می توانید روی اجاره خانه در روستای ابر و شیرین آباد حساب کنید. اما انتخاب دیگر هتل های شاهرودهم می تواند باشد.

راستا دسترسی

از تهران تا شاهرود 404 کیلومتر است. از اتوبان افسریه حرکت میکنید و از ایوانکی، گرمسار، سمنان و دامغان می گذرید و به شاهرود می رسید. اگر ماشین ندارید در میدان امام شاهرود میتوانید تاکسی های روستای ابر را سوار شوید.

اگر مبداءتان شهر دیگری هم هست خودتان را باید به شاهرود یا بسطام برسانید. از شاهرود به سمت آزاد شهر برانید. بعد از 18 کیلومتر به روستای نو خرقان می رسید. بعد از این روستا در ابتدای روستای ابر قرار دارید.

عکس ها: خبرگزاری ایسنا

منبع: اسنپ تریپ
انتشار: 2 بهمن 1400 بروزرسانی: 2 بهمن 1400 گردآورنده: vetworld.ir شناسه مطلب: 1964

به "چیزهایی که درباره جنگل ابر نمی دانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چیزهایی که درباره جنگل ابر نمی دانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید